UFORSTÅELIG: – Det er uforståelig at salg av psykiatriske sykehus er en akseptabel løsning for å finansiere nye somatiske sykehus, sier den nye lederen.

Foto: Speranza Film

Randi Rosenqvist blir leder i nasjonal aksjon

Hun skal nå styre Nasjonal aksjon for bevaring og utvikling av de psykiatriske sykehusene.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Aksjonen ble startet tidligere i år som en reaksjon på at 14 av de gjenværende 17 spesialsykehusene for psykisk helsevern i Norge er truet av nedleggelse og nedskjæringer.

Gruppen mener det foregår en inngripende omlegging av psykisk helsevern, og at vi må adressere ulempene som kommer av dette.

– Det er uforståelig at salg av psykiatriske sykehus er en akseptabel løsning for å finansiere nye somatiske sykehus. Vi krever bedre behandling og omsorg for personer som trenger langtidsbehandling for sine psykoselidelser, sier Rosenqvist i en pressemelding.

– De psykiatriske sykehusene som planlegges solgt har vært svært viktige institusjoner som har kunnet gi denne pasientgruppen adekvat omsorg.

Randi Rosenqvist er spesialist i psykiatri og kjent for mange som rettspsykiater. Hun har jobbet i Helsedirektoratet og på Ullevål, Aker, Lovisenberg og Gaustad sykehus. Hun har også jobbet ti år i kriminalomsorgen med syke innsatte.

Foreningen sier selv at de er svært glade for at Rosenqvist ville ta på seg ledervervet.

Powered by Labrador CMS