BEDRE TJENESTER: – Vi skal utvikle et nytt beslutningsstøttesystem for å gi kreftpasienter riktige og bedre tjenester til riktig tid, sier forskningsleder Anita Das (innfelt) i Sintef Digital.

Foto: Getty Images/Sintef Digital

Får støtte til forskning med mål om mer skreddersydd kreftrehabilitering

Et nytt forskningsprosjekt har som mål å gjøre det enklere å finne rett rehabiliteringstilbud til kreftoverlevere. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Det finnes ulike rehabiliteringstilbud til pasienter som har gjennomgått kreftsykdom på landsbasis. I et nytt forskningsprosjekt i regi av Sintef Digital med flere, skal forskere undersøke muligheten for å utvikle et nytt beslutningsstøttesystem slik at det blir enklere å finne ut hvilket tilbud pasienten bør henvises til.  

Prosjektet som kalles CaReScreen ble nylig tildelt 24 millioner kroner i finansiering fra Forskningsrådet.

– Vi skal utvikle et nytt beslutningsstøttesystem for å gi kreftpasienter riktige og bedre tjenester til riktig tid, sier forskningsleder Anita Das i Sintef Digital i en pressemelding.

Muligheter for å utvikle nye digitale tjenester er også en del av prosjektet.

– Viktig for tilpasning

Prosjektet er et samarbeid mellom Unicare Norge, programvareselskapet Checkware, Kreftforeningen og flere offentlige partnere.

Beslutningsstøtten skal være basert på pasientinformasjon i nasjonale registerdata og andre opplysninger om helsetilstand.

– Prosjektet er kjempeviktig for å gi kreftpasienter rehabilitering tilpasset den enkeltes behov, sier distriktssjef Tom Anders Stenbro i Kreftforeningen Midt-Norge.

Powered by Labrador CMS