Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde

TAUS OM HELSEMINISTER-POST: Det viktigste for oss er å få gjennomslag for vår politikk. Posisjonen er underordnet. Det hjelper ikke å ha helseministeren om man ikke får gjennom politikken sin, sier Kjersti Toppe (Sp). Her avbildet under valgvaken til Hordaland Sp i Bergen mandag kveld.

Foto: Marit Hommedal

Toppe (Sp) vil ikke svare om helseminister-posten

Senterpartiets helsepolitiske talsperson Kjersti Toppe er svært fornøyd med valgprognosene, men vil ikke svare på om hun vil bli Norges nye helseminister.

Publisert: 2021-09-13 — 23.33

– Først og fremst må jeg si at det var stor jubel her på valgvaken da det var såpass tydelig flertall for ny regjering. For Sp sin del er vi kjempefornøyde her i Hordaland. Dersom prognosen holder seg, er vi inne med to mandater fra Hordaland. Vi er også det partiet som under denne prognosen øker mest. Det er vi godt fornøyde med, sier Kjersti Toppe, helsepolitisk talsperson i Senterpartiet og førstekandidat for Hordaland Sp, til Dagens Medisin. Toppe deltar mandag kveld på Hordaland Sps valgvake på Grand Terminal i Bergen.

– Gir oss en helt annen kraft
Toppe påpeker at prognosene ikke viser den prosenten partiet hadde på meningsmålinger for ett år siden, men at de er godt fornøyde om de lander over 14 prosent.

LES OGSÅ
Vil først redde fastlegeordningen

– Med tanke på regjering har vi med denne prognosen mer enn dobbelt så mange representanter som da vi sist satt i regjering, og det gir oss en helt annen kraft om vi skal inn i ny regjering, sier hun.

Ordknapp om ministerpost
– Hvilke tanker gjør du deg om helseminister-posten nå?

– Jeg kan ikke si noe om det her og nå. For å si det sånn: Det viktigste for oss, og det som er målet med alle forhandlinger, er å få gjennomslag for vår politikk. Posisjonen er underordnet. Det hjelper ikke å ha helseministeren om man ikke får gjennom politikken sin. Partiene skal forhandle, og fokuset for Sp nå er å få gjennomslag for våre kjernesaker.

– Vil du bli helseminister?

LES OGSÅ
Dette sier stortingspresidenten om Høyre-nedturen

– Det ønsker jeg ikke svare deg på. Jeg visste du ville spørre om det, men jeg vil ikke og kan ikke svare på det på en valgkveld, sier Toppe.

– Hvilke tanker gjør du deg om en fremtidig regjeringssammensetning nå?

– Det blir spennende å se når vi vet litt mer sikkert. Det vi vet er at dagens regjering har mistet flertallet. Vår foretrukne regjering er Ap og Sp. Så får vi se hva det endelige resultatet blir. Vi vil bidra til et regjeringsskifte når det er det velgerne vil ha. Det er for tidlig å si noe mer om det nå, sier Toppe.

– Ny kurs i helsepolitikken
– Hva er de viktigste endringene dere vil få til på helsefeltet i en ny regjering?

– Det er flere ting som må få ny kurs i helsepolitikken. Vi må ha en større satsing på psykisk helse, vi må redde fastlegeordningen, vi må gjøre beredskapen større og tryggere enn den er i dag. For Sp er det viktig med beredskapen og fødetilbudene på lokalsykehusene. Også må vi ikke glemme folkehelse. Det har ikke vært en skikkelig satsing på forebygging og folkehelse med denne regjeringen. Det er et område som ikke har hatt det fokuset det bør ha. Det får kanskje ikke de samme overskriftene som mange andre saker i denne valgkampen, men det er uansett viktig å ta dette i en ny retning.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Sven Richard Haugvik 14.09.2021 08.49.00

  Lege

  Huff, vi husker vel denne dissensen om 20,5 milloner til fastlegene som ble stående ubrukt Publisert 2021-04-15 med at Kjersti Toppe (Sp) buldret relativt usaklig og de-facto fintet kritikken vekk fra Bent Høie: "– Legeforeningen hindrer rekruttering!! Over 20 millioner kroner som er øremerket fastleger, ble ikke brukt fordi leger ikke lenger ønsker å være selvstendig næringsdrivende. - Legeforeningen hindrer rekruttering", uttalte stortingsrepresentant Kjersti Toppe (Sp). / Au au; en kjedelig blemme. Anne Grete Storvik ags@dagensmedisin.no — 03.18

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!