Kreftforeningen vil ha evaluering av Nye metoder på åpen høring i Stortinget

– Det er svært viktig for legitimiteten til evalueringen som nå er i sluttfasen, at det blir åpenhet om resultatene og den videre oppfølgingen, uttaler Ingrid Stenstadvold Ross, generalsekretær i Kreftforeningen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

ÅPEN HØRING: – En åpen høring i Stortinget virker som en velegnet arena for å belyse de tiltakene som må igangsettes umiddelbart, uttaler Ingrid Stenstadvold Ross. Arkivfoto: Kreftforeningen

Dagens Medisin har tidligere omtalt at Frp krever at evalueringen av systemet for Nye metoder sendes ut på høring og at regjeringen fremmer sak til Stortinget.

– Det er uaktuelt at evalueringen skal havne i skuffen til helseministeren. Jeg krever at den blir sendt ut på høring og at regjeringen fremmer en sak til Stortinget. Dette er en svært viktig sak for alle de som rammes av at Norge er en sinke i å ta i bruk nye medisiner og behandlinger. Hvis ikke kommer Frp til å fremme et eget forslag på Stortinget om å skrote dagens system, og ha en bred høring der alle som lider under dagens system skal få komme til orde, uttaler Sylvi Listhaug (Frp).

Skriftlig spørsmål
Det var helse- og omsorgsminister Bent Høie som på skriftlig spørsmål fra Sylvi Listhaug om evalueringen sendes på høring og når Stortinget får den til behandling svarte at det ikke er planlagt at evalueringen skal sendes på høring.

– Jeg har ikke planer om at evalueringen skal sendes på høring. Evalueringsrapporten vil inngå i kunnskapsgrunnlaget for videreutviklingen av systemet og bidra til å identifisere bevarings- og endringspunkter, svarte Høie.

– Endringer krever politisk handlekraft
Nå uttaler Ingrid Stenstadvold Ross, generalsekretær i Kreftforeningen at de støtter Frps forslag om at evalueringen må behandles offentlig.

– Det er svært viktig for legitimiteten til evalueringen som nå er i sluttfasen, at det blir åpenhet om resultatene og den videre oppfølgingen.

– Det mest bekymringsfulle for oss er at dette havner i skuffen til de regionale helseforetakene, og at resultatene bare blir et ledd i et kontinuerlig forbedringsarbeid. Vi er helt avhengige av at resultatene av evalueringen fører til betydelige endringer i hvordan systemet opererer – og det krever politisk handlekraft.

– En åpen høring i Stortinget virker derfor som en velegnet arena for å belyse de tiltakene som må igangsettes umiddelbart, slik at systemet er rustet for den utviklingen vi ser innen persontilpasset medisin, uttaler Stenstadvold Ross.

Powered by Labrador CMS