Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

FIKK PRIS: Forsker og spesialist i nevropsykologi, Venke Arntsberg Grane (med diplom), mottok prisen på vegne av Nevropsykologisk forskningsgruppe i Helgelandssykehuset. Her flankert av Herald Reiersen, forskning- og innovasjonssjef, Rune Holm, klinikksjef for rus og psykiatri, Anne-Kristin Solbakk, førsteamanuensis, Universitetet i Oslo og Hulda Gunnlaugsdottir, administrerende direktør. 

Foto: Helgelandssykehuset

Nevropsykologisk forskningsgruppe hedret med pris

I løpet av ett år publiserte gruppen ti vitenskapelige artikler og holdt fire posterpresentasjoner på ulike konferanser.

Publisert: 2021-08-20 — 06.00
Denne artikkelen er over ett år gammel.

Torsdag ble Helgelandsykehusets forskningspris for 2020 delt ut.

Den gikk til Nevropsykologisk forskningsgruppe, som består av avdelingsleder Arnfrid Pinto, lege/post.doc. András Puszta, spesialist i nevropsykologi, fagrådgiver og forsker Venke Arntsberg Grane og nevropsykologisk testtekniker Maria Cecilie Forsmo. Les mer om forskningsgruppen her.

 

Bidratt over lang tid

God produksjon av vitenskapelige fagfellevurderte artikler
juryen

Juryen, under ledelse av Bjørn Odvar Eriksen, professor ved institutt for klinisk medisin ved Universitetet i Tromsø og overlege ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN), skriver i begrunnelsen at:

– Nevropsykologisk forskningsgruppe har over mange år hatt en god produksjon av vitenskapelige fagfellevurderte artikler.

– Gruppen har over lang tid bidratt til å øke kunnskap knyttet til hjernens kognitive kontrollfunksjoner hos pasienter og friske voksne.

– Dette har blitt formidlet både i undervisning og i forskningssammenheng, samt internasjonalt som posters og artikler. De har presentert data på store internasjonale nevroforskningskonferanser og symposier.

 

Når langt med ny kunnskap

Juryen trekker videre frem at gruppen i 2020 publiserte hele ti vitenskapelige artikler og holdt fire posterpresentasjoner på ulike konferanser.

– (...)Dette har hatt betydning for å forstå læring hos ADHD-pasienter, og i diagnose og utredning av sykdommen. Gruppen er interessert i hvordan hjernen predikerer og oppfatter hendelser og konsekvenser av atferd, og initierer korrigering når endringer skjer i ytre betingelser, skriver juryen videre.

Forskningsgruppen formidler resultatene sine til blant annet psykiatere i Helse Nords utdanningsprogram. De bidrar også i utdanning av psykologer, psykiatrikere og leger, samt deres spesialistutdanning, med undervisning, veiledning, og metodeopplæring. 

Men kunnskapen fra Helgeland når også ut over landegrensene, trekker juryen frem.

– Gruppen har over siste 15 årene bygget seg opp et internasjonalt nettverk med samarbeidspartnere i USA, Canada, Russland og Sveits, heter det, blant annet.

 

Stipend

Prisen består av et stipend på 20.000 kroner og et diplom som har fjellkjeden «De Syv Søstre» som illustrasjon. Det var Venke Arntsberg Grane som mottok prisen og diplomet på vegne av forskningsgruppen.

Juryen har bestått av medisinsk direktør Fred Mürer ved Helgelandssykehuset, professor i psykologi ved Universitetet i Tromsø, Martin Eisemann, professor ved institutt for klinisk medisin ved Universitetet i Tromsø og overlege ved UNN, Bjørn Odvar Eriksen og førsteamanuensis Tomas Log, Fakultet for sykepleie og helsevitenskap, Nord universitet.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Se opptak fra Post-ESMO-seminaret her!

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!