DOSE-5-MILLION: FHI skriver at i løpet av 21. juli vil dose nummer 5 million av vaksine mot covid-19, bli satt i Norge. Illustrasjonsbilde: Vidar Sandnes

Foto:

FHI: Dose nummer 5 million med covid-19 vaksine settes 21. juli

Folkehelseinstituttet oppgir at i løpet av 21. juli vil dose nummer 5 million av vaksine mot covid-19, settes i Norge.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

GLEDELIG: – Det er gledelig at nesten alle takker ja til å la seg vaksinere, uttaler Camilla Stoltenberg, direktør i Folkehelseinstituttet. Foto: Vidar Sandnes

FHI skriver at tall fra Nasjonalt vaksinasjonsregister (SYSVAK) viser at mer enn 75 prosent av personer som er 18 år eller eldre nå har fått minst en dose med vaksine mot covid-19, og 40 prosent har fått to doser.

Folkehelseinstituttet (FHI) skriver på sin side at Norge nå er i verdenstoppen når det gjelder dekningsgrad i vaksinasjonsprogrammet, og at en høy andel av befolkningen ønsker å bli vaksinert mot covid-19.

– Det at 3 av 4 voksne nå har fått minst en vaksinedose i Norge er en viktig milepæl i bekjempelsen av pandemien. Det er gledelig at nesten alle takker ja til å la seg vaksinere. Slik bidrar vi til å bekjempe denne pandemien og hindre alvorlig sykdom og død, uttaler Camilla Stoltenberg, direktør i Folkehelseinstituttet.

En undersøkelse fra FHI fra uke 27 og 28 viser at andelen som sier de ønsker å ta covid-19 vaksine er høy, 93 prosent svarer at de vil vaksinere seg eller at de er vaksinert. FHI skriver videre at blant unge er 90 prosent positive til vaksinering mot covid-19.

– Det er spesielt oppløftende at så mange unge også ønsker å vaksinere seg, og for hvert vaksinestikk beveger Norge seg ett skritt nærmere en mer normalisert hverdag, uttaler Stoltenberg.

Powered by Labrador CMS