INNSTILT: Anne-Karin Rime konkurrerer om å bli legenes nye president. 

Foto:

Valgkomiteen vil ha henne som ny president

Valgkomiteen i Legeforeningen ønsker Anne-Karin Rime som ny president.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Tirsdag startet årets landsstyremøte i Legeforeningen, som i år avholdes digitalt fra Legenes hus i Oslo. Etter seks år som president skal Marit Hermansen takkes av og onsdag skal en ny leder velges.

Det er første gang på flere år at det rift om ledervervet, som følge av at «outsideren» og fastlegen Bjørg Bakke lanserte seg selv som kandidat etter påske. Hun har ingen sentrale verv i foreningen i dag.

Bakkes konkurrent er dagens visepresident og anestesilege Anne-Karin Rime, som har bakgrunn fra Sykehuset Østfold.

Det har vært stor oppmerksomhet rundt årets valg i Legeforeningen med de to kandidatene. Det har også blitt rettet kritikk mot foreningen.

I et debattinnlegg i Dagens Medisin retter fire medlemmer i foreningen kritikk mot avstanden mellom medlemmene og selve foreningen. Innlegget støttes av 43 legekolleger.

Les mer: Presidentkandidat-duell: Derfor vil de bli legenes nye leder

«Kjent person»

Valgkomiteen har valgt å innstille Rime som ny leder, opplyste valgkomiteens leder i landsstyremøtet tirsdag ettermiddag.

- Det har vært svært gode kandidater i år, sa Ivar Halvorsen  da han presenterte komiteens innstilling til nytt sentralstyre. 

Halvorsen, som også er nestleder i Allmennlegeforeningen, har hatt med seg tidligere leder for Overlegeforeningen, Jon Helle, og tidligere sentralstyremedlem Anja Fog Heen i komiteen.

- Rime er anestesioverlege og en kjent person i Legeforeningen, var den korte kommentaren fra valgkomiteens leder om innstillingen av ny president.

Etter reglene må andre kandidater til verv i sentralstyret meldes inn som benkeforslag fra delegater i landsstyret. Etter noen tekniske problemer meldte Clara Bratholm fra Yngre legers forening inn Bjørg Bakke som kandidat til presidentvalget.

Komiteleder Ivar Halvorsen deltok digitalt på møtet hvor han presenterte valgkomiteens innstilling.

Klev innstilt som visepresident

Komiteen innstiller Nils Kristian Klev som visepresident, imens Kristin Kornelia Utne kun innstilles som styremedlem. Begge har på forhånd lansert kandidatur som visepresident.

Utne ble meldt inn som visepresident-kandidat av Ingeborg Henriksen i Yngre legers forening.

Tirsdag fra klokken 17 blir det debatt mellom kandidatene som stiller i presidentvalget og visepresidentvalget. Selve valget avholdes onsdag.

Dette er hele styresammensetningen som valgkomiteen foreslår:

Anne-Karin Rime (president)

Nils Kristian Klev (visepresident)

Kristin Kornelia Utne

Ingeborg Henriksen

Geir Arne Sunde

Ståle Ørstavik Clementsen

Marit Karlsen

Mette Kalager

Ståle Onsgård Sagabråten

Varamedlemmer:

Kristin Hovland

Lars Magnus Aker

Lindy Jarosch von Schweder

Powered by Labrador CMS