NY-LEDER: Inger Cathrine Bryne tar over som leder for Beslutningsforum og leder sitt første møte i Beslutningsforum mandag. Foto: Svein Lunde, Helse Stavanger

Foto:

Ny leder for Beslutningsforum

Helse Vest overtar ledelsen av Beslutningsforum. Administrerende direktør for Helse Vest RHF, Inger Cathrine Bryne tar over som ny leder.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Inger Cathrine Bryne leder sitt første møte i Beslutningsforum mandag 31. mai.

Bryne tar over som leder etter Cathrine Lofthus, som går inn i stillingen som ny departementsråd. Lofthus ledet Beslutningsforum fra august 2020.

– Jeg har deltatt i Beslutningsforum i litt over et år. Det er dette forumet som tar de endelige beslutninger i saker som har hatt en veldig bred og svært grundig saksbehandling, hvor en rekke aktører spiller en  viktig rolle for at en samlet sett skal få beslutningsgrunnlag som er solide og gode, sier Bryne i en kommentar til Dagens Medisin.

Beslutningsforum består av de administrerende direktørene i de regionale helseforetakene. Jobben som leder for Beslutningsforum går på rundgang mellom RHF-direktørene.

– Det er et arbeid som alle RHF-direktørene prioriterer høyt. Min oppgave som leder av beslutningsforum er å lede selve møtet slik at vi kommer frem til gode beslutninger, for pasientpopulasjonen totalt sett, sier Bryne.

Beslutningsforum avgjør hvilke nye behandlingsmetoder og legemidler spesialisthelsetjenesten i Norge kan ta i bruk eller fortsette å bruke. Stortinget legger rammene for de prioriteringer forumet skal følge. 

Powered by Labrador CMS