Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

FORSVINNER IKKE: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen forsikrer at bistandsmidlene ikke vil forsvinne selv om soldatene og helsepersonellet trekker seg ut.

Foto: Torgeir Haugaard/Forsvaret

– Bistanden forsvinner ikke

Selv om soldater og helsepersonell forsvinner, forsvinner ikke bistandsmidlene, forsikrer forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Publisert: 2021-05-13 — 06.11
LES OGSÅ
Den historiske vakta

Afghanistan-operasjonen var den første artikkel 5-operasjonen etter at et medlemsland ble angrepet. Målet var å hindre at internasjonale terrorister skulle få et fristed i Afghanistan.

– Etter hvert har det blitt et oppdrag som handler om å bygge stabilitet og hjelpe det afghanske folk og de afghanske myndighetene til å bygge nasjonale institusjoner, sier forsvarsministeren, som nevner en antiterror-politistyrke som eksempel.

– I stort er det ikke det samme Afghanistan nå som det var for 20 år siden, selv om landet er veldig forskjellig fra Norge.

Vi har brukt 12 milliarder på bistand. Det er viktig at dette engasjementet fortsetter
Frank Bakke-Jensen, forsvarsminister (H)

– Forlater ikke totalt
Bakke-Jensen forsikrer at det internasjonale bidraget ikke stopper, selv om styrkene trekkes ut.

– Norge har brukt ti milliarder norske kroner på militært engasjement i Afghanistan. Og vi har brukt 12 milliarder kroner på bistand. Det er viktig at dette engasjementet fortsetter.

Spørsmålet om hva som skjer med afghanere som blir skadet etter at styrkene og helsepersonell har trukket seg ut, bør stilles til politiske myndigheter internasjonalt, mener Bakke-Jensen.

– Det er et stort internasjonalt engasjement i hvordan vi kan bygge institusjoner i Afghanistan i Nato-sammenheng, selv om det vi diskuterer mest er militært. Alle forsvarsministerne i alle medlemslandene er samstemt i at vi ikke forlater Afghanistan totalt: Det må være et internasjonalt engasjement der videre – for å bygge stabilitet, oppsummerer han.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Post ASCO 2021

DMTV: Her finner du oversikten over alle kongressvideoer!

På de nye DMTV-sidene finner du alle sendingene fra ASCO 2021 og tidligere kongresser.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!