Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

MÅ HA AVTALE: – For at vaksinen skal bli tilgjengelig i apotek, må apotekene ha en avtale med kommunen. Det er også kommunene som må levere vaksiner til apotekene, sier Hanne Andresen, fagdirektør i Apotekforeningen. Illustrasjon: Vidar Sandnes

Farmasøyter i apotek kan nå rekvirere covid-19-vaksine - men må ha avtale

En midlertidig forskriftsendring åpner nå for at også farmasøyter i apotekene kan rekvirere covid-19-vaksiner som skal administreres i apotek. Men da må de ha avtale med og forsyning fra kommunen. 

Publisert: 2021-03-25 — 12.51

Forskriftsendringen kommer etter en haste-høringsrunde der en rekke høringsinstanser kom med innspill.

Foreslo å vente med apotekfarmasøytene
I forslaget fra HOD som kom 11. februar i år, ble det foreslått følgende:

«For farmasøyter ansatt i kommunal virksomhet foreslås det at rekvireringsretten trer i kraft i forbindelse med fastsettelse av forskriftsendringen. For farmasøyter som arbeider i sykehusapotek og primærapotek (apotekfarmasøyter) foreslås det at slik rekvireringsrett eventuelt trer i kraft senere basert på den aktuelle tilgangen til vaksiner og de til enhver tid gjeldende prioriteringskriteriene for vaksinering mot covid-19».

I den midlertidige forskriftsendringen, som vil opphøre 1. januar 2022, gjør HOD det allikevel klart at forskriften trer i kraft straks for alle de foreslåtte gruppene av farmasøyter. De som omfattes av vedtaket er provisorfarmasøyter og reseptarfarmasøyter ansatt i kommunal virksomhet, i helseforetak og i private ideelle sykehus med driftsavtale med et regionalt helseforetak, og provisorfarmasøyter og reseptarfarmasøyter i apotek som skal administrere vaksine i apotek.

Farmasøyter som eier apotek får ikke denne rekvireringsretten, på samme måte som de ikke har rekvireringsrett på influensavaksiner.

Må ha avtale med kommunen
Det er viktig å påpeke at rekvireringsretten ikke betyr at man nå kan gå direkte til et apotek for å få covid-19-vaksine.

– For at vaksinen skal bli tilgjengelig i apotek, må apotekene ha en avtale med kommunen. Det er også kommunene som må levere vaksiner til apotekene, sier Hanne Andresen, fagdirektør i Apotekforeningen, i en uttalelse på foreningens nettsider. 

Apotekfarmasøyter og apotekteknikere har allerede bistått flere kommuner med vaksinering og logistikkoppgaver utenom apotekene.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Post ASCO 2021

DMTV: Her finner du oversikten over alle kongressvideoer!

På de nye DMTV-sidene finner du alle sendingene fra ASCO 2021 og tidligere kongresser.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!