Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

FORBEDRING: – Molekylær profilering har muliggjort en rekke fremskritt det siste året som forbedrer omsorgen for pasienter med gastrointestinale (GI) kreftformer, uttaler den amerikanske onkologiforeningen i sin årlige rapport. Illustrasjonsbilde: Getty Images

ASCO: Molekylær profilering utnevnt til årets fremskritt

Den amerikanske onkologiforeningen ASCO har utnevnt molekylær profilering til årets fremskritt.

Publisert: 2021-02-09 — 09.30

– Molekylær profilering gjør det mulig for klinikere å identifisere molekylære og genetiske signaturer som hjelper til med å levere behandlinger som er svært spesifikke for en svulst. Dette verktøyet har muliggjort en rekke fremskritt det siste året som forbedrer omsorgen for pasienter med gastrointestinale (GI) kreftformer, uttaler den amerikanske onkologiforeningen i sin årlige rapport.

Du kan lese hele rapporten her.

Kliniske studier

LES OGSÅ
– Sykehuslederne må dokumentere at de prioriterer kliniske studier

Rapporten fremhever områder med forskningsmuligheter, og peker på viktigheten av statlig finansiering for kreftforskning. Den inneholder også en egen seksjon som har sett på behovet for helsekapital innen kreftforskning, og utforsker strategier for å oppnå det.

– Hvis kliniske studier ikke representerer individer vi behandler, inkludert de fra rase-, etniske og andre minoritetspopulasjoner, er det vitenskapelig tilstand som lider, og pasienter med livstruende tilstander får kanskje ikke den beste, kanskje eneste, behandlingsalternativet for deres tilstand, uttalte ASCO-president Lori J. Pierce.

Fremgang

Rapporten peker også på forskning på en rekke behandlinger for blant annet bryst-, lunge-, prostata-, hepatocellulært karsinom og blodkreft, som har resultert i nye behandlingsformer.

LES OGSÅ
Mener ny behandling ikke bare kan drives av de mest entusiastiske legene

– Fremgang i kreftbehandlinger det siste året gir bedre behandling for krefttyper som bryst og lunge. Vi har også sett nye behandlingsalternativer for pasienter med blære- og nasofaryngeal kreft, uttalte sjefredaktør for rapporten, Sonali M. Smith.

GI-kreft utgjør 26 prosent av global kreftforekomst og 35 prosent av kreftrelaterte dødsfall. I rapporten står det at evnen til å molekylært profilere en GI-svulst har utvidet behandlingsalternativene for pasienter med GI-kreft og overlevelse, samtidig som bivirkninger minimeres.

Pandemi-utfordringer

I rapporten pekes det på at covid-19-situasjonen går ut over kreftforskningen, ettersom at pandemien har sørget for at laboratorier er stengt eller brukes til forskning på covid-19, og at kliniske studier er blitt stoppet eller forsinket som en følge av pandemien.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Post ESMO 2021

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!