Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

SKUFFET OVER KUTT: – Vi politikere snakker ofte om at politikk skal være kunnskapsbasert. Det er selvfølgelig vel så viktig at praksis også er kunnskapsbasert, og at helsepersonell har mulighet til å holde seg faglig oppdatert, sier Ap-politiker Tuva Moflag. Arkivfoto: Vidar Sandnes

Ap fremmer forslag om å bevare Helsebibioteket

I forbindelse med helsedebatten i Stortinget sist torsdag fremmet Arbeiderpartiets Tuva Moflag et forslag om at regjeringen må sikre fremtiden til Helsebiblioteket.

Publisert: 2020-12-21 — 11.22
Denne artikkelen er over ett år gammel.

Forslaget kommer i etterkant av nyheten om at det etter flere runder med drastiske kutt nå kun vil være igjen et tidsskrift i Helsebiblioteket. Dette er en tjeneste fra Folkehelseinstituttet (FHI) som gir gratis tilgang til fagprosedyrer, oppslagsverk, databaser, tidsskrifter og andre kunnskapsressurser for helsepersonell.

Fjerner nesten alle tidsskrift
I februar ble det kjent at Helsebiblioteket ville fjerne over 4500 tidsskrift fra sitt tilbud. Årsaken var vanskeligheter med å finansiere tjenesten grunnet økende priser, og Helse- og omsorgsdepartementet sa nei til ytterligere finansiering utover FHIs budsjettrammer. Etter ytterligere varslede kutt i desember, vil brukere av Helsebibliioteket fra januar kun få tilgang til ett tidsskrift – New England Jourrnal of Medicine (NEJM).

Ber regjeringen sikre Helsebiblioteket
Også stortingsrepresentantene i Helse- og omsorgskomiteen har fått med seg nyheten om det kraftig reduserte tilbudet til Helsebibioteket. Tuva Moflag i Arbeiderpartiet (Ap) fremmet nylig følgende forslag:

«Stortinget ber regjeringen sikre at Helsebiblioteket skal være en fellesskapsløsning som sikrer god tilgang til nødvendige kunnskapsressurser for helsepersonell, og om nødvendig komme tilbake til Stortinget i revidert nasjonalbudsjett».

Moflag mener imidlertid det er skuffende at regjeringspartiene ikke blir med på et forslag om å beholde Helsebiblioteket som en felles kunnskapsbase for norsk helsepersonell.

– Her risikerer man å spare seg til fant, skriver Moflag i en e-post til Dagens Medisin.

– En billig investering
Hun mener kuttene særlig vil ramme helsepersonell som ikke er tilknyttet universitetssykehusene.

– Helsebiblioteket er en billig investering i å sikre kunnskap for helsepersonell over hele landet, sier Moflag, og legger til:

– Vi politikere snakker ofte om at politikk skal være kunnskapsbasert. Det er selvfølgelig vel så viktig at praksis også er kunnskapsbasert, og at helsepersonell har mulighet til å holde seg faglig oppdatert. 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Kjell O. Skavdal 22.12.2020 08.20.45

  Lege

  Dette er verre enn å spare seg til fant! Det er å nekte medisinsk innsikt og progresjon i en tid vi trenger det som mest.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!