Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

– En ubestridt ministerkandidat

Arbeiderpartiets Ingvild Kjerkol er øverst av opposisjonspolitikerne på årets maktliste. Hakk i hæl kommer byrådsleder Raymond Johansen. Begge kan få nye oppgaver etter valget i 2021, tror årets maktjury.

Publisert: 2020-12-04 — 14.00

– Ved et eventuelt regjeringsskifte i 2021 er jeg helt overbevist om at dette blir den nye helseministeren. Det er veldig lite sannsynlig at Arbeiderpartiet vil «gi bort» Helse- og omsorgsdepartementet, og da er hun en ubestridt kandidat, sier jurymedlem Bjarne Håkon Hanssen.

Hanssen, som selv har vært helseminister på vegne av Arbeiderpartiet, mener at partiets helsepolitiske talsperson Ingvild Kjerkol vil være et naturlig valg om det blir rødgrønt flertall i valget til neste år.

Årets jury har plassert Kjerkol øverst av opposisjonspolitikerne, og Hanssen mener Kjerkol er sentral, både internt i partiet og som ansikt utad.

 – Ingvild Kjerkol er kanskje den tydeligste fraksjonslederen Arbeiderpartiet har, sier Hanssen. Han mener dette kan forklare at hun kommer høyere på listen enn partileder Jonas Gahr Støre.

– Det betyr jo at Jonas Gahr Støre på en måte kan overlate helsefeltet til henne. Han behøver ikke å bruke mye tid og krefter på å markere seg der.

Mektig byrådsleder

En annen Ap-politiker, Raymond Johansen, følger rett etter Ingvild Kjerkol på listen.

– Han er byrådsleder i landets hovedstad, og det gir makt. Men jeg tror dette er mest knyttet til koronasituasjonen, hvor han kanskje har vært den fremste opponenten i Kommune-Norge til en del av tiltakene som regjeringen har kommet med, sier tidligere statssekretær for Fremskrittspartiet, Cecilie Brein-Karlsen.

Også Bjarne Håkon Hanssen mener Johansen har styrket sin posisjon gjennom måten han har håndtert covid-19 på.

– Han har inntatt en veldig tydelig rolle, et tydelig lederansvar, og han har til dels talt regjeringen midt imot og funnet en talerstol som gjør at han får økt oppmerksomhet og anerkjennende blikk for mye av det han gjør, sier han.

Sterk leder-kandidat

Hanssen ser ikke bort ifra at Johansen kan være aktuell for større verv enn i dag.

– Jeg ser at Raymond Johansens navn bringes opp i flere sammenhenger enn før, sier Hanssen.

 – Hva tenker du spesielt på da?

– For eksempel har jeg lest i mediene om flere som nå sier at derom Jonas Gahr Støre skulle mislykkes i valget i 2021 og vi ikke får et regjeringsskifte, vil det bli en debatt i Arbeiderpartiet om lederskapet, og da ser jeg at navnet Raymond Johansen nevnes oftere nå enn før. Det er nok fordi han gjennom å håndtere covid-19-situasjonen har styrket seg, både blant folk flest, men også i partiet.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!