DANSKE ERFARINGER: – Det er en stor styrke å bygge på erfaringene fra Danmark når vi nå skal utvikle en app i Norge på nytt, sier Gun Peggy Knudsen,assisterende direktør ved Folkehelseinstituttet. 

Foto: Per Corneliussen

Dansk firma skal lage den nye Smittestopp-appen

Selskapet Netcompany skal utvikle den nye digitale smittesporingsappen til Folkehelseinstituttet. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Selskapet Netcompany skal får oppdraget med å lage den nye smittesporingsappen som skal utvikles på oppdrag fra Folkehelseinstituttet (FHI). Det melder FHI på sine nettsider tirsdag kveld.

Samme selskap inngikk nylig kontrakt med Statens legemiddelverk om å tilby en digital plattform til en verdi av nærmere 200 millioner.

Ble skrotet

Den opprinnelige Smittestopp-appen ble skrotet etter å ha blitt kritisert for å være svært personvern-inngripende. Nå skal det lages en ny app for å spore koronasmitte som skal være klar til lansering 21. desember. 

Det danske selskapet som er valgt har også stått bak den danske Smittestop-appen som ble lansert i sommer. Teamet bak denne appen vil jobbe med å utvikle den norske appen.

– Netcompany har levert et solid tilbud. Det er en stor styrke å bygge på erfaringene fra Danmark når vi nå skal utvikle en app i Norge på nytt. Tilbudet til selskapet svarer godt på kravene vi stilte i konkurransegrunnlaget, og vi har svært stor tro på at vi kommer i havn med dette selskapet som samarbeidspartner, uttaler assisterende direktør Gun Peggy Knudsen.

Ingen andre tilbud

Det var ingen andre selskaper som leverte inn tilbud i anbudskonkurransen. 

– Vi er overrasket over at det ikke kom flere tilbud om å utvikle løsningen. Det har vært stor interesse og engasjement i IT-miljøet i Norge rundt appen, kommenterer Knudsen på egne nettsider.

Powered by Labrador CMS