NY PLATTFORM: Den nye plattformen Legemiddelverket nå anskaffer kommer fra et selskap som over år har samarbeidet med den danske Lægemiddelstyrelsen.

Foto: Siri Øverland Eriksen

Statens legemiddelverk kjøper ny digital plattform til nesten 200 millioner

Legemiddelverket går til innkjøp av en ny digital plattform. – Dette er en digital milepæl og kan bli historisk for Legemiddelverket, sier direktør Audun Hågå.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Statens legemiddelverk har inngått en avtale med selskapet Netcompany Norway AS om leveranse av en ny digital plattform. Dette skjer etter en anbudsprosess og verdien på kontrakten som nå er undertegnet er på i underkant av 200 millioner kroner. 

– Dette er en digital milepæl og kan bli historisk for Legemiddelverket. Prosjektet har allerede hatt innvirkning på prinsipper i ny strategi, det skal være brukerstyrt og ha løpende prioriteringer, sier direktør Audun Hågå i Statens legemiddelverk i en pressemelding. 

– Våre data er gullet vårt, vi er datasentriske, og det er gjennom å tilgjengeliggjøre våre data for våre brukere at de virkelig får verdi, sier Hågå.

Det norske selskapet er en del av det danske konsernet Netcompany som har samarbeidet med den danske Lægemiddelstyrelsen. 

– Dette er et oppdrag vi er svært stolte av å ha vunnet. Legemiddelverket har bokstavelig talt et livsviktig samfunnsoppdrag, så nå ser vi frem til å innfri de ambisjonene de har for denne plattformen og være den langsiktige digitaliseringspartneren de har vært ute etter, sier norgessjef Geir Arne Olsen i Netcompany om den nye avtalen.

Powered by Labrador CMS