Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

RØDT: Hammerfest sykehus er i rød beredskap etter at tre ansatte er smittet av koronaviruset, noe som har ført til at 40 ansatte er i karantene. 

Foto: Arkivfoto

Ansatte koronasmittet, sykehuset er i rød beredskap

Fem ansatte ved Hammerfest sykehus har testet positivt på covid-19. Man vet ikke hvor smitten kommer fra. Sykehuset setter planlagt behandling på vent, bortsett fra kreftbehandling. 

Publisert: 2020-10-16 — 08.03 (Oppdatert: 2020-10-16 — 11.21)

Hammerfest sykehus hevet torsdag beredskapen til rødt nivå etter at to ansatte hadde avlagt positiv test.  Torsdag kveld ble det bekreftet at en tredje ansatt har testet positivt for covid-19. Og fredag formiddag er tallet oppe i fem. Tilstanden til de smittede er etter forholdene bra, skriver Finnmarkssykehuset i en pressemelding.

Nærmere 50 ansatte er nå ute i karantene og det gjennomføres en omfattende smittesporing, noe som gjør det sannsynlig at flere kommer til å gå ut i karantene som følge av kartleggingen.

Sykehuset har ingen holdepunkter for å fastslå smittekilde. Det er under smittesporingen gjort intervjuer med alle involverte. Det er ikke noe som tyder på smitte fra pasient til ansatte.

- Vi tar ekstra forholdsregler for å redusere videre smittefare og få raskt kontroll på situasjonen. Derfor har vi også på et tidlig tidspunkt hevet beredskapsnivået til rødt, sier klinikksjef Jonas Valle Paulsen i pressemeldingen.

Sykehuset forsikrer at dersom smittesporingen tyder på at det har vært nærkontakt mellom smittede og pasienter, vil disse pasientene bli kontaktet.

Det er i tiden fremover kun ø-hjelppasienter som vil bli behandlet ved Hammerfest sykehus. Pasienter som får utsatt time, får melding om dette. Kreftbehandlingen vil foreløpig ikke bli berørt.

UNN, Kirkenes sykehus, Klinikk Alta og Sámi klinihkka er varslet og bedt om bistand frem til situasjonen er normal igjen. Pasienter som er utskrivningsklare eller kan flyttes, vurderes flyttet.

Finnmarkssykehuset HF er nå i gul beredskap. 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Post ASCO 2021

DMTV: Her finner du oversikten over alle kongressvideoer!

På de nye DMTV-sidene finner du alle sendingene fra ASCO 2021 og tidligere kongresser.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!