Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

GLAD: – Det betyr mye for meg å ha fått tilliten fra landsstyret på vegne av foreningen og jeg tar oppgaven på alvor, sier Maja Mikkelsen. Her avbildet i Lillestrøm rett etter valget.

Foto: Privat

Hun blir ny leder for medisinstudentene

Maja Mikkelsen (21) er opptatt av at medisinstudentene må ha muligheter etter studiene: – Studentene skal ikke utdanne seg til arbeidsledighet, sier den nyvalgte lederen for legestudentene.

Publisert: 2020-10-12 — 12.30 (Oppdatert: 2020-10-12 — 14.00)

Maja Mikkelsen (21) er valgt som ny leder for Norsk medisinstudentforening (Nmf). Valget ble avholdt søndag på Thon hotel Arena på Lillestrøm.

– Jeg hadde ikke tenkt å stille til valg som leder da jeg først ble med i Norsk medisinstudentforening, men jeg har likt å være tillitsvalgt de siste årene og så har det ballet på seg og nå er jeg klar til å ta engasjementet mitt et skritt videre, sier Mikkelsen til Dagens Medisin.

– Det betyr mye for meg å ha fått tilliten fra landsstyret på vegne av foreningen og jeg tar oppgaven på alvor.

LES OGSÅ
— Det har vært litt uro og bekymring blant studentene

Mikkelsen er student på fjerde året ved NTNU, og har sittet i styret i foreningen det siste året. Hun forteller at LIS1-stillinger, ryddige stillingsprosesser og opprettelse av nye studieplasser i Norge vil være det viktigste for medisinstudentene fremover.

Stor seier

Den kommende studentlederen viser til at regjeringen nylig foreslo å opprette 100 nye LIS1-stillinger i forbindelse med statsbudsjettet.

– Dette er en stor seier for oss, men flere LIS1-stillinger vil fortsatt være hovedsaken vår. Vår anbefaling er fortsatt 200 nye stillinger og det vil vi jobbe for å få til, sier Mikkelsen.

– Vi er også opptatt av at alle ansettelsesprosessene til LIS1-stillinger skal foregå på en ryddig og rettferdig måte.

Rapporten fra det så kalte Grimstad-utvalget blir også viktig for studentene. Grimstad-utvalget utredet muligheten for å øke kapasiteten innen medisinstudiene i Norge og anbefalte 440 nye studieplasser.

– Vi mener vi må ha en helhetlig tankegang hvor legebehov, LIS1-stillinger og antallet studieplasser henger sammen. Medisinstudentene skal ikke utdanne seg til arbeidsledighet.

Mikkelsen overtar vervet etter Håvard Ulsaker den 1. januar 2021.

Relaterte saker

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!