GLAD: Medisinsk fagsjef for Finnmarkssykehuset HF, Harald G.Sunde er glad for at beredskapen kan bli styrket i Øst-Finnmark. Her fra Klinikk Alta, der Dagens Medisin møtte Sunde mandag.

Foto: Siri Gulliksen Tømmerbakke

Foreslår 60 millioner til permanent ambulansehelikopter: – Svært gledelig

Regjeringen foreslår å bevilge 60 millioner i neste års statsbudsjett kroner til et permanent ambulansehelikopter i Kirkenes. –  Svært gledelig, sier medisinsk fagsjef i Finnmarkssykehuset.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

ALTA (Dagens Medisin): – Dette er første gang i historien at det blir en permanent ambulansehelikopterbase i Øst-Finnmark, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) til NTB.

– En permanent ambulansehelikopterbase i Kirkenes innebærer en historisk styrking av ambulanseberedskapen i Øst-Finnmark og er viktig for å sikre befolkningens liv og helse, sier Høie.

Til Dagens Medisin sier medisinsk fagsjef i Finnmarkssykehuset HF, Harald G.Sunde, at det er en svært gledelig nyhet.
– Dette styrker beredskapen vår. Og jeg er også svært glad for at dette er penger vi ikke må ta fra sykehusets budsjett.

Fra desember i fjor til juli i år var et helikopter fra Forsvaret midlertidig stasjonert i Kirkenes. Høie ga i januar og april 2020 helseregionene i oppdrag å stasjonere et sivilt ambulansehelikopter i Kirkenes fra 15. juli, og da erstattet et ambulansehelikopter fra Norsk Luftambulanse AS Forsvarets helikopter.

Norsk Luftambulanse AS overtok ambulansehelikopterberedskapen i Øst-Finnmark i perioden fram til 31. januar 2021. Helse Nord har siden jobbet med å finne en løsning, ifølge departementet.

Powered by Labrador CMS