Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

STOR AVTALE: Vaccibody har inngått avtale med Genentech. På bildet: Administrerende direktør Michael Engsig i Vaccibody.

Foto: Lars Brock Nilsen

Inngår avtale verdt minst 6,7 milliarder

Det norske firmaet Vaccibody har inngått en global lisens- og samarbeidsavtale med Genentech.

Publisert: 2020-10-01 — 10.55

Avtalen innebærer at selskapene skal jobbe for å utvikle og kommersialisere DNA-baserte persontilpassede neoantigen-vaksiner til behandling av kreft. Vaksinene skal være basert på produktkandidaten VB10.NEO, skriver Vaccibody i en pressemelding.

Vaccibody skal som følge av avtalen motta opptil 715 millioner dollar, tilsvarende 6,7 milliarder norske kroner. Dette gjør avtalen den største innen norsk biotek noensinne og den åttende største biotekavtalen i Europa i år, skriver selskapet.

Avtalen innebærer at det norske selskapet skal stå for utviklingen frem til slutten av fase 1b, og at Genentech, som et selskap i Roche-gruppen, deretter vil være ansvarlig for videre utvikling og kommersialisering.

– Vi er veldig glade for å ha inngått denne transformerende avtalen som markerer starten på en ny æra for Vaccibody. Genentech er anerkjent som ledende i å benytte immunforsvaret for å utvikle behandling for kreft, og er en vitenskapelig pioner innen neoantigen kreftvaksiner. De er derfor den foretrukne partneren for videre utvikling og kommersialisering av vår innovative neste generasjons kreftvaksineplattform for utvikling av individualiserte behandlinger, uttaler administrerende direktør Michael Engsig i Vaccibody.

Målet med VB10.NEO -vaksinen er å benytte seg av pasientens egne neoantigener for å oppnå en persontilpasset behandling av kreftpasienter. En fase 1/2a-studie for pasienter med lokalt avansert eller metastatisk melanom, ikke-småcellet lungekarsinom, klart nyrecellekarsinom, samt urotelcancer eller plateepitelkreft i hodet og nakken, er pågående.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!