Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

- Vi er fornøyde med å være i gang med årets forsinkede hovedoppgjør, og opplever en konstruktiv dialog med Spekter, sier Rune Frøyland, leder i Akademikerne helse. Arkivfoto.

Enige i innledende forhandlinger

Akademikerne og Spekter kom fredag til enighet i de innledende forhandlingene om overenskomstrevisjon for sykehusene.

Publisert: 2020-08-28 — 14.12

Fredag formiddag startet forhandlingene for Akademikerne helse. De innledende forhandlingene markerer oppstarten av hovedoppgjøret 2020.

–  Vi er fornøyde med å være i gang med årets forsinkede hovedoppgjør, og opplever en konstruktiv dialog med Spekter. I den ekstraordinære situasjonen vi står i har vi behov for ytterligere avklaringer mellom partene før vi lander datoene for videre forhandlinger, sier Rune Frøyland, leder i Akademikerne helse, i en pressemelding.

Lønnsforhandlingene for Akademikernes sykehusmedlemmer vil foregå lokalt på det enkelte sykehus. Legeforeningen skal også forhandle med Spekter sentralt.

LES OGSÅ
Covid til tross, legene forventer lønnsvekst og frie forhandlinger

– Det er viktig at lønnsforhandlingene brukes for å kunne sikre den kompetansen de ulike sykehusene trenger for å levere gode helsetjenester. Vi går inn i årets oppgjør med forventning om reallønnsvekst for våre medlemmer i sykehusene. Frontfaget er en norm over tid, og ikke et absolutt tak i oppgjøret, uttalte Frøyland ved oppstart fredag.

Akademikerne hadde også med seg et krav inn i forhandlingene om at sykehusene skal arbeide mer fokusert med klima, der alle helseforetakene i løpet av tariffperioden drøfte utarbeidelse en helhetlig klimaplan som inkluderer risikoreduserende tiltak.

Akademikerne og Spekter har avtalt partssammensatt arbeid knyttet til bærekraft og miljø, kompetanseutvikling og likestilling og likelønn.

Akademikerne har også fått gjennomslag for at arbeidstakere som er ansatt i særlig uavhengig stilling har krav på skriftlig begrunnelse for dette fra arbeidsgiver. 

Neste trinn i hovedoppgjøret er sentrale forhandlinger om de sosiale bestemmelsene – de såkalte A1-forhandlingene – om rettigheter knyttet til blant annet sykdom, svangerskap og ferie i sykehusene.

 

 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!