Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

Frp og helsepolitisk talsperson Åshild Bruun-Gundersen mener at det ikke er nødvendig med en bred offentlig høring, men vil støtte et forslag om høring i forbindelse med de ordinære budsjetthøringene i høst.

Foto: Frp

Frp: – Ser ikke umiddelbart det store behovet for Akson-høring

Mens SV, Ap og Sp vil tvinge regjeringen til å gjennomføre en offentlig høring om Akson-prosjektet, mener Frp at det har vært nok muligheter for å gi innspill.

Publisert: 2020-08-25 — 12.15

Også Legeforeningen og Abelia støtter kravene om offentlig høring om milliardprosjektet Akson - den omstridte felles samhandlings- og journalløsningen for kommunene.

Dagens Medisins artikler om Akson og En innbygger En journal er samlet her

LES OGSÅ
Krever Akson-høring: – Vi er meget opprørte

– Vi må nå tvinge regjeringen til å gjøre den helt opplagte jobben med å følge sin egen instruks. Det er egentlig ikke Stortingets oppgave, men her må vi hjelpe regjeringen fordi de ikke vet sitt eget beste. Når det først er så galt som dette, er det innlysende at vi må hjelpe regjeringen. Jeg ser for meg et forslag til trontaledebatten så snart Stortinget kommer sammen igjen, sa helsepolitisk talsperson i Sp, Kjersti Toppe nylig til Dagens Medisin.

Frp mener at det ikke er nødvendig med en bred offentlig høring, men vil støtte et forslag om høring i forbindelse med de ordinære budsjetthøringene i høst.

LES OGSÅ
Krever høring om journalprosjekt

–  Å sende dette ut på bred offentlig høring ser vi ikke umiddelbart det store behovet for. Alle aktører som burde ha en mening om dette prosjektet har sittet i prosjektstyret for forprosjektet og har dermed gitt sine innspill underveis. Kommunene har også gjennom dette året hatt Akson-prosjektet til behandling i sine kommunestyrer og tatt stilling til innholdet og om de ønsker å signere en intensjonsavtale om å være med, sier Åshild Bruun-Gundersen (Frp), helsepolitisk talsperson og medlem i Helse- og omsorgskomiteen.

–  Fremskrittspartiet vil støtte et forslag om å ha høring om Akson-prosjektet i forbindelse med stortingets ordinære budsjetthøringer denne høsten, ettersom dette forventes å bli en del av regjeringens budsjettfremleggelse.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Konflikt mellom KS og Legeforeningen

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!