Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

KAN BLI ANBEFALT: Det er varslet at det kan komme en anbefaling fra myndighetene om å bruke munnbind på kollektivtransport i rushtiden. Illustrasjonsfoto: Getty Images

To av ti nordmenn mot munnbind-krav

Det viser en ny undersøkelse. 17 prosent av befolkningen over 18 år svarer at de vil nekte å bruke munnbind dersom det blir påbudt.

Publisert: 2020-08-12 — 08.45

Helse- og omsorgsminister Bent Høie har denne uken varslet at det sannsynligvis kommer råd om å bruke munnbind på kollektivtransport i rushtida på grunn av økt smittepress. – Alle må være forberedt på at et slikt råd kommer på fredag, sa ministeren i Dagsnytt 18 på NRK tirsdag.

I en undersøkelse av YouGov på bestilling fra nettapoteket Farmasiet svarer tre av fire at de planlegger å bruke munnbind dersom det blir anbefalt eller påbudt. 17 prosent oppgir imidlertid at de vil nekte å bruke munnbind. Det er dobbelt så mange menn som kvinner, som oppgir dette.

– Dette er en betydelig andel, og noe jeg selvsagt håper endrer seg dersom en anbefaling eller påbud skulle komme. Bruk av munnbind har sine fordeler, spesielt i situasjoner hvor det er trangt om plassen, som for eksempel på bussene i storbyene, sier daglig leder i Farmasiet, Hans Kristian Furuseth, i en pressemelding.

I undersøkelsen oppgir 49 prosent av de spurte at de ønsker munnbind krav på fly og 47 prosent ønsker krav om munnbind på kollektivtransport.

Undersøkelsen viser også at flere er bekymret over negative følger ved munnbind bruk, blant annet at 38 prosent er bekymret for at folk stopper å bry seg om avstand dersom munnbind blir påbudt og brukt.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ESMO

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!