Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

ENDRER KRAV: Ansatte ved OUS som ikke jobber pasientnært trenger likevel ikke å bruke munnbind dersom de har vært i grønne områder i Sverige. Arkivfoto: Anne Grete Storvik

Innførte særsvenske munnbind-krav - nå snur sykehuset

Oslo universitetssykehus (OUS) dropper spesielle krav for ansatte som har vært i grønne områder i Sverige. Sykehuset fjerner også kravet om bruk av munnbind etter hjemkomst for sykehusansatte som ikke har pasientkontakt.

Publisert: 2020-08-06 — 18.41

Det fremgår av en beskjed som er sendt ut til ansatte ved sykehuset torsdag ettermiddag. 

Dagens Medisin har tidligere omtalt at OUS onsdag innførte krav om bruk av munnbind på jobb i ti dager for alle ansatte som har vært i grønne områder i Sverige. Kravet gjaldt både ansatte som jobbet i pasientområder og øvrige ansatte.

Fjerner skille

Torsdag uttalte fagdirektør for helsefag ved sykehuset til Dagens Medisin at det pågikk en intern diskusjon om kravene til ansatte som ikke har pasientkontakt. Baaske oppga at sykehuset vurderte om en skulle ha forskjellig behandling av ansatte som har vært i grønne områder i Sverige og i andre grønne områder. 

I de nye reglene som OUS opplyser om til sine ansatte torsdag, fremgår det at særreglene for Sverige er fjernet. Nå skiller sykehuset kun mellom røde og grønne områder.

LES OGSÅ
Nå må alle OUS-ansatte gå med munnbind etter Sverige-besøk

Ansatte som "jobber i pasientnært område" må gå med munnbind i ti dager og skal testes. For øvrige ansatte er det nå ikke krav om munnbind. Det er heller ikke krav om testing for denne gruppen, med mindre det oppstår symptomer.

Kan ikke nekte

I beskjeden til de ansatte understreker sykehuset at det frarådes å reise utenlands.

- For å opprettholde nødvendig drift av sykehuset, redusere smitterisiko og redusere antall ansatte i karantene, fraråder OUS reiser til utlandet. Arbeidsgiver kan i utgangspunktet ikke nekte den ansatte å reise til utlandet i sin fritid. Sykehuset har imidlertid siden mars 2020 frarådet våre ansatte om å reise til utlandet når det ikke er nødvendig, heter det i meldingen.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!