Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

AMBULANSEHELIKOPTER I ØST-FINNMARK: Sykehusinnkjøp HF sier de har gjort en juridisk vurdering og konkluderer med at avtalen med Norsk Luftambulanse AS kan inngås uten bruk av anbud, med begrunnelse i Covid-19-situasjonen.

Foto: Norsk Luftambulanse

Etablerer base for ambulansehelikopter uten bruk av anbud

Etableringen av en midlertidig ambulansehelikoptertjeneste i Kirkenes kom i stand uten bruk av anbud, med begrunnelse i koronasituasjonen.

Publisert: 2020-06-17 — 12.14

Dagens Medisin omtalte tirsdag Finnmark legeforenings kritikk mot operatørbyttet på ambulansehelikoptertjenesten i Øst-Finnmark.

De mener blant annet at et flerbrukshelikopter, som kan benyttes av både politi, brann og helsetjeneste vil være den beste løsningen.

LES OGSÅ
Leger bekymret over redusert beredskap i Øst-Finnmark

Fra midten av juli overtar imidlertid Norsk luftambulanse AS etter Forsvarets helikopter, som ble lenger enn det var tenkt - for å avhjelpe under koronakrisen.

På spørsmål til Helse Nord RHF og Luftambulansetjenesten HF om det er gjennomført anbudskonkurranse før man bestemte at Norsk Luftambulanse AS (NLA AS) tar over, viser Knut Haarvik, kommunikasjonssjef i Luftambulansetjenesten til at de har undersøkt mulighetene for å etablere en ambulansehelikoptertjeneste i Kirkenes på kort varsel.

– Bare Norsk Luftambulanse AS svarte at de kunne levere en slik tjeneste med tilstrekkelig grad av robusthet.

–  Sykehusinnkjøp HF har gjort en juridisk vurdering og konkluderer med at inneværende avtale med NLA AS kan utvides med en midlertidig base med begrunnelse i Covid-19-situasjonen uten bruk av anbud. NLA AS er derfor valgt som leverandør av tjenesten. Selskapet opererer i dag alle landets ambulansehelikopterbaser på kontrakt for Luftambulansetjenesten HF, svarer Haarvik.

Luftambulansetjenesten HF viser viser til at basen vil bli beamment med pilot, redningsmann og anestesilege i døgnberedskap. Basen vil også ha en legebil, som kan benyttes til utrykning i nærområdet når det ikke er vær til å fly.

Basen være operativ og tilby befolkningen helsetjenester fra og med 16. juli i år.

I april sa helseminister Bent Høie (H) at det var nødvendig å trygge befolkningen i Øst-Finnmark også etter at den midlertidige helikopterløsningen var avsluttet.  

–  Bruken av Forsvarets helikopter har aldri ment å være en permanent løsning, men det er uttrykt bekymringer for hvordan Covid-19 vil påvirke den totale ambulansetjenesten i Finnmark. Et sivilt helikopter plassert i Kirkenes vil sikre ambulanseberedskapen i Øst-Finnmark i den situasjonen vi nå er i, sa Høie.

 

 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!