Pasientorganisasjoner oppfordrer kommunene til å støtte journalprosjekt

– Debatten som raser, har synliggjort en ganske heftig dragkamp.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Dette konstaterer Nasjonalforeningen for folkehelsen og Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) i et brev, der de oppfordrer alle landets ordførere til å signere intensjonserklæringen om Akson.

Mina Gerhardsen er generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen. Foto: Arkvifoto

Oppfordring
– Vi representerer den delen av befolkningen som aller mest kjenner på kroppen konsekvensene av manglende felles journalløsninger. For de vi representerer og som bor og trives i sin kommune, er felles og nasjonale løsninger helt nødvendig. Derfor støtter vi helhjertet opp om arbeidet med Akson. Vi oppfordrer nå kommunens folkevalgte til å signere intensjonserklæringen som nå er under behandling, skriver organisasjonene i brevet.

Alle kommunene i Norge oppfordres av helseminister Bent Høie (H) til å signere en intensjonserklæring for å vise at de støtter de videre arbeider med den kommunale journal- og samhandlingsløsningen Akson, som Direktoratet for e-helse anbefaler.

Massiv motstand
Prosjektet har fått massiv motstand, og blant kritikerne er Legeforeningen, IKT-direktørene i de fire helseforetakene, Oslo kommune, e-helseselskaper og politikere.

 – Debatten som raser, har synliggjort en ganske heftig dragkamp. Vi mener at dette i realiteten er en kamp om profesjonenes, industriens og sektorenes «egne» løsninger. Det er troen på egne løsninger – i hver kommune, fastlegekontorer og i hvert helseforetak som har brakt oss der vi er nå. Slik kan vi ikke fortsette, heter det fra FFO og Nasjonalforeningen i brevet. Det er signert av generalsekretær Mina Gerhardsen i Nasjonalforeningen for folkehelsen  og  generalsekretær Lilly Ann Elvestad i FFO.

Powered by Labrador CMS