Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

STYRKES: – Det er helt nødvendig at beredskapen i helsetjenesten styrkes nå, sier president Marit Hermansen i Legeforeningen om revidert nasjonalbudsjett.

Foto: Vidar Sandnes

Venter på avklaring om tapte inntekter

President Marit Hermansen i Legeforeningen er fornøyd med at regjeringen gir mer til sykehusene – men er avventende til å dele ut budsjettvinner-tittelen. Hun venter også på avklaringen om sykehusenes tapte inntekter som følge av koronapandemien.

Publisert: 2020-05-12 — 17.17

– Det er bra at regjeringen ser betydningen av å styrke beredskapen i helsetjenesten, så gjenstår det å se om sykehusene faktisk er en budsjettvinner, sier Marit Hermansen, president i Legeforeningen til Dagens Medisin.

I regjeringens reviderte nasjonalbudsjett får sykehusene mer, men Hermansen er ikke klar til å kåre en budsjettvinner, slik statsminister Erna Solberg kalte sykehusene mandag.

– Det er bra at de økte kostnadene tilknyttet pandemien dekkes. Det er viktig nå når sykehusene skal klare en balansegang mellom normal drift og beredskap. Vi kommer til å gå nøye inn i budsjettforslaget og vurdere om bevilgningene er tilstrekkelige.

Følger med på tapte inntekter

Hun viser til at det ikke gis noen avklaring om sykehusenes manglende inntekter. Som Dagens Medisin tidligere har omtalt, hadde sykehusene 213.000 færre pasientopphold i mars 2020, enn til samme tid i fjor. Det tilsvarer over 760 millioner kroner lavere inntekter.

– Regjeringen skal komme tilbake til behovet for inndekning av manglende inntekter. Det er veldig viktig og noe vi vil følge godt med på, sier Hermansen.

– De aktivitetsbaserte inntektene går til å dekke vanlig drift i sykehusene som investeringer, lån, IKT, lønn og så videre. Handlingsrommet til sykehusene er for lite fra før av, og nå er det også et etterslep av mange pasienter som skal ivaretas. I tillegg må også avtalespesialistene være med i vurderingen og få dekket sine reduserte inntekter som følge av Covid-19.

– Det er helt nødvendig at beredskapen i helsetjenesten styrkes nå. Bevilgningene bør markere starten på et taktskifte for det er behov for en ytterligere styrking av helsetjenesten fremover.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ESMO

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!