Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

5,5 milliarder ekstra til sykehusene

– Sykehusene er budsjettvinnere, sa statsminister Erna Solberg (H) i en pressekonferanse på Rikshospitalet i dag om revidert nasjonalbudsjett.

Publisert: 2020-05-12 — 10.50


På Rikshospitalet i dag la Erna Solberg (H) frem hvor mye penger sykehusene skulle få i revidert nasjonalbudsjett. Pressekonferansen ble sendt direkte av TV2.

– Sykehusene har stått i første linje i dette budsjettet. Målet er å få en balanse hvor folk opprettholder både covid-19 og behandlinger av andre lidelser, sa Statsministeren.

Statsminister Erna Solberg (H).

Foto: Arkiv, Regjeringen.no

Forslaget i revidert nasjonalbudsjett er 5,5 milliarder kroner ekstra til de regionale helseforetakene.

– 2,9 milliarder er til Helse Sør-Øst, sa Solberg under pressekonferansen.  

Kutt i arbeidstakeravgiften
I det reviderte budsjettet kutter regjeringen også i arbeidstakeravgiften.

«Regjeringen foreslår også en midlertidig nedsettelse av arbeidsgiveravgiften som gir helseforetakene en besparelse på om lag 500 millioner kroner. Samlet gir dette de regionale helseforetakene et økt handlingsrom på 6 milliarder kroner», heter det i meldingen fra Regjeringen.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) pekte under preseskonferansen på at koronasituasjonen fortsatt er alvorlig.

– Min oppgave er å si at dette ikke er over. Vi er kanskje på slutten av begynnelsen, sa Høie.

VIRUS: – Min oppgave er å si at dette ikke er over. Vi er kanskje på slutten av begynnelsen, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

Foto: Einar Larsen, SMK

Helseministeren viste til at det betyr at sykehusene fortsatt ikke kan drives normalt.

– Vi må opprettholde en beredskap som tar høyde for en unormal situasjon. Vi kommer med mer penger i dag og vil følge situasjonen videre, dersom vi ser at det er viktig å komme med ytterligere bevilgninger.

Lofthus: Fornøyd
Administrerende direktør Cathrine Lofthus i Helse Sør-Øst sa under pressekonferansen at de var fornøyd med bevilgningen.

– Dette betyr utrolig mye. Vi skal opprettholde beredskap og ta unna ventelister som har bygget seg opp. Jeg vil også takke regjeringen for at de har sørget for kontroll på pandemien. Nå skal vi balansere beredskapen med å håndtere pandemien. Jeg vil takke alle de ansatte på sykehusene som har opprettholdt beredskapen rundt om i landet.

Andre bevilgninger
Regjeringen foreslår ellers å øke bevilgninger til psykisk helse med 50 millioner kroner, og 75 millioner kroner til helsestasjons- og skolehelsetjenesten.

De foreslår 25 millioner kroner til sykehjelp- og pensjonsordningen for leger, og 266 millioner kroner ekstra til Folkehelseinstituttet, Statens legemiddelverk og Helsedirektoratet.

25 millioner kroner er foreslått til en kompensasjonsordning i forbindelse med virusutbruddet til ideelle organisasjoner.

11 millioner kroner foreslås til et nasjonalt program for å styrke kunnskapsgrunnlaget om videre arbeid med koronautbruddet.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!