KAN UTVIDES TIL SOMMEREN:Det kan bli aktuelt å tillate arrangementer med 200 deltakere i juni oppgir helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Foto: Colourbox

Åpner for arrangementer på opptil 50 personer

Om en uke blir det igjen mulig å avholde arrangementer med opptil 50 personer på offentlig sted. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Nylig ble forbudet mot arrangementer med mer enn 500 deltakere forlenget til 1. september. Nå åpner imidlertid regjeringen opp for mindre arrangmenter. Fra 7. mai kan det avholdes arrangementer på offentlig sted med opptil 50 personer, oppga helse- og omsorgsminister Bent Høie på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

- Vi har fått til mye sammen, og vi fikk det til fortere enn noen trodde på. Jeg forstår at mange er utålmodige, men vi må åpne opp gradvis, sa Høie på pressekonferansen. 

Der fremkom det også at regjeringen endrer kravet om avstand fra to meter til minst en meter. Dette gjelder både ute og inne. Avstandskravet er også en forutsetning for å avholde arrangementer.

- Det må være mulig å holde en meters avstand til andre personer på arrangementene, og arrangør må ha oversikt over hvem som er tilstede, sa Høie.

Helseministeren sa samtidig at det vurderes å utvide til å tillate arrangementer med inntil 200 personer.

- Hvis vi fortsetter å ha kontroll på smittespredningen framover vil vi vurdere å tillate arrangementer for inntil 200 personer fra 15. juni.

Powered by Labrador CMS