SKUMMELT: – Vi ser så mye som 25 prosent reduksjon i antall henvendelser. Enten elektiv eller akutt oppstått sykdom. Det synes vi er skummelt, sier administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth ved Oslo universitetssykehus (OUS).

Foto: Anne Grete Storvik

OUS-direktør bekymret for «merkbar nedgang» i henvendelser

Bekymret sykehusdirektør sier de ser så mye som «25 prosent reduksjon i antall henvendelser».

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Nevroklinikken i Oslo er blant avdelingene som har «merkbar nedgang» i pasienter med hjerneslag som kontakter sykehuset.
I en video publisert på Twitter i dag, melder Oslo universitetssykehus at de får færre pasienter som kommer inn på sykehuset med blant annet hjerneslag. En sykdom som ikke er påvirket av sesongvariasjon.

– Vi merker merkbar nedgang av både pasienter med infarkter og tiapasienter, sier enhetsleder Anne Marie Dahl ved seksjon for hjerneslag på Nevroklinikken ved Oslo universitetssykehus i videoen.

Videoen ser du forøvrig her:

Dahl oppfordrer alle pasienter til å komme inn.

Administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth ved OUS sier at situasjonen representerer noe de ser ved en rekke fagområder.

– Vi ser så mye som 25 prosent reduksjon i antall henvendelser. Enten elektiv eller akutt oppstått sykdom. Det synes vi er skummelt. Det er veldig viktig at alle forstår at vi «er her for dere» og at alle som har symptomer, som de normalt ville tatt kontakt med sykehuset tar kontakt.

Han peker på at alle kan være trygge på at de vil få god hjelp ved sykehuset, og at de ikke vil bli smittet.

Powered by Labrador CMS