Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

JOBBER MED ANBEFALING: Fungerende assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad oppgir at det nå er hektisk arbeid i Helsedirektoratet med å lage et notat som skal brukes av regjeringen i vurderingen av eventuelle tiltak etter påske.

Foto: Jan Richard Kjeldstrup

Hdir: Vurderer forskjellige tiltak i ulike deler av landet

Det kan bli aktuelt med differensierte tiltak mot Covid-19 basert på smitteforekomst, oppgir fungerende assisterende helsedirektør Espen Nakstad.

Publisert: 2020-04-04 — 13.58

Siden 12. mars har strenge tiltak vært iverksatt for å hindre smitte av Covid-19. Det er varslet at regjeringen vil fatte en beslutning om hvor vidt tiltakene skal opprettholdes fremover i løpet av starten av kommende uke. Helsedirektoratet jobber nå med å gjennomgå tre rapporter som vurderer tiltakene som er iverksatt for å begrense smitte av Covid-19. 

– Differensierte tiltak basert på hvor mye smitte det er og ikke, er absolutt noe som vi ser på. Det gjør man i andre land også, sier fungerende assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til NRK lørdag.

Nakstad går ikke inn på hvordan eventuelle tiltak kan bli utformet.

– Men det er viktig å ha et nasjonalt system på dette. Både for smittebegrensning, testing og tiltak, slik at alle som bor i Norge følger en plan og som fører til minst mulig tvil, misforståelser og kaos, sier Nakstad til NRK.

Lager notat til regjeringen

Rapportene er laget av Folkehelseinstituttet, en ekspertgruppe som har vurdert stenging av skole og barnehage, og en ekspertgruppe som har vurdert de samfunnsøkonomiske følgene av smitteverntiltakene. Alle rapportene er unntatt offentlighet før regjeringens beslutning er klar.

Direktoratet utarbeider nå en helhetsvurdering basert på rapportene. 

– Det jobbes veldig hektisk. Vi sitter og gjennomgår dette grundig i helgen. Det vil gå et notat til departementet som regjeringen etter hvert skal arbeide seg gjennom. Så er det de som skal avgjøre hva som skal skje etter påske, sier Nakstad til NRK.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ESMO

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!