Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
PÅ DEN ANDRE SIDEN: Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) fremholder at han er enig med Nakstad i at å den store evalueringen kommer når vi er gjennom pandemien. Foto: Arkiv

Vil ikke svare nå: – Enig om at vi må ta evalueringen når vi er igjennom dette

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) vil foreløpig ikke svare på om det er en dårlig idé å bygge i høyden for smittevernberedskap. Han sier at han er enig med assisterende direktør i Helsedirektoratet på at man må evaluere senere.

Publisert: 2020-03-29 — 17.52
Denne artikkelen er over ett år gammel.

Fungerende assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Rostrup Nakstad, advarte under lørdagsrevyen mot å bygge sykehus i «høye tårn». Noe som nettopp er planen for nye Oslo universitetssykehus som skal bygges på Gaustad. Samtidig som Ullevål skal legges ned.  

Senterpartiet ber Høie lytte til fungerende assisterende direktør, Nakstad – og mener man må slutte å bygge sykehus med få sengeplasser.  

Dagens Medisin har sendt helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) spørsmål om hva han mener om at det er en dårlig løsning for smittevernberedskap å bygge i høyden.

Ettersom hovedsteder og store byer ser ut til å bli rammet hardt i pandemien, har Dagens Medisin også spurt om den generelle kapasiteten i sykehusene i hovedstaden vil være god nok etter behovene man har sett i koronakrisen, og om disse to forholdene sammenlagt gjør at Ullevål bør bevares?

Disse konkrete problemstillingene svarer han ikke på.

Dagens Medisin har fått tilsendt et skriftlig svar om at han er enig med Nakstad i at å evaluere erfaringene bør utsettes til etter krisen:

«Jeg er enig med Nakstad at tiden for å ta den store evalueringen og få en kunnskapsbasert vurdering av hva vi kan lære av denne situasjonen og hvordan vi skal være enda bedre forberedt for fremtiden, er etter vi er igjennom dette», skriver Høie i en e-post til Dagens Medisin.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Post ASCO 2021

DMTV: Her finner du oversikten over alle kongressvideoer!

På de nye DMTV-sidene finner du alle sendingene fra ASCO 2021 og tidligere kongresser.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!