Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
Pressebilde Foto: Eirin Larsen, SMK

Utsetter pressekonferanse etter NHO trakk seg

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og næringsminister Iselin Nybø (V) skulle presentere nasjonal veileder for kommunene om lokale karanteneregler. Men så ble det annonsert at pressekonferansen var utsatt.

Publisert: 2020-03-29 — 14.16

Rett før pressekonferansen etter planen skulle startet klokken to i dag, ble det annonsert at pressekonferansen blir utsatt.

Ifølge VG og TV 2 er stridens kjerne at det i veilederen til kommunene står at Regjeringen anbefaler kommunene å ikke innføre regler om karantene eller reiserestriksjoner.

Det står imidlertid at veilederen ikke er rettslig bindene, men at den gjør rede for rammene i smittevernloven og hvilke hensyn som skal vurderes.

Det innebærer at NHO nektet å stille på pressekonferansen, erfarer TV 2.

Administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, beskriver veiledere som ikke er hjemlet i lov overfor TV 2 som «hakkebakkskogen».

 

Lokale karanteneregler
Som Dagens Medisin har omtalt tidligere, har mange kommuner, landet over, innført lokale karantenebestemmelser. For eksempel har regionen Helgeland har innført karantene for alle som kommer reisende utenfra, mens Salten praktiserer med sør for Nordland. For Bodø, Lofoten og Vesterålen er det sør for Dovre som gjelder.

Særlig har kommunene i nord argumentert med at dette er nødvendig, da Nord-Norge ennå er i fase én av pandemien, mens Sør-Norge er i fase to.  Kommuneleger i Lofoten og Vesterålen kan ikke forstå hvorfor de blir kritisert for å følge fase én-rådene fra Folkehelseinstituttet (FHI). Også leger fra Finnmark i nord til Helgeland i sør har vært ute og forsvart de lokale karantenebestemmelsene

Sentrale helsemyndigheter har oppfordret kommunene om å bli enig om et felles regelverk, slik at det ikke skal være ulik praksis fra kommune til kommune. I dette arbeidet er også Fylkesmennene koblet på.

Fylkesmannen i Nordland og Fylkesmannen i Troms og Finnmark har begge anbefalt Helsedirektoratet at man innfører felles karantenebestemmelser for hele Nord-Norge.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

OSLO KOMMUNE OM OMSTRIDT JOURNALPROSJEKT

Helseråd Robert Steen

– Uaktuelt å forplikte oss ytterligere før vi får svar

DM Arena Digital - Post ASCO

Full åpenhet om verdioverføringer

DMTV_AvtaleVerdioverforinger.jpg

– Viktig at samfunnet kan få innsyn

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!