Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
ENDRINGER: – Vi har gjort endringer i takstene, men dersom det er hensiktsmessig både faglig og økonomisk, så vil vi vurdere nye endringer, sier statssekretær Inger Klippen i Helse- og omsorgsdepartementet. Foto: Julie Kalveland

HOD vurderer å gjøre flere endringer for fastlegene

Helse- og omsorgsdepartementet vurderer nye endringer for å opprettholde driften på fastlegekontorene.

Publisert: 2020-03-25 — 09.59

Allmennlegeforeningen har uttrykt bekymring over at legekontor må permittere ansatte. Årsaken er at bortfallet av vanlige konsultasjoner på fastlegekontorene som følge av koronautbruddet gir lavere inntjening.

Så langt har det blitt gjort endringer i takstsystemet som gir legene betalt for telefonkonsultasjoner og en egen kveldstakst, men dette mener leder i Allmennlegeforeningen, Nils Kristian Klev, ikke er nok.

Ifølge statssekretær Inger Klippen i Helse- og omsorgsdepartementet, vurderer departementet å ta flere grep.

– Det er gjort endringer i takster for å tilpasse dem til utfordringer legene og legekontorene står overfor i forbindelse med utbruddet av korona-viruset. Det ses også på andre ordninger. Både for å redusere smitterisiko og samtidig ivareta pasienter, men også for å opprettholde drift i legekontorene, skriver Klippen på e-post til Dagens Medisin.

Kan bli flere leger på én liste

– Om kort tid kan det være at legene gjennomgående har mye å gjøre. Legeforeningen og KS har bedt om at forskrift om stønad til dekning av utgifter til undersøkelse og behandling hos lege endres slik at det tillates at flere enn èn lege kan jobbe på samme fastlegeliste samtidig. Dette ut fra forventning om stort press på legekontorene. Disse endringene er til vurdering, skriver Klippen.

- Disse endringene er midlertidige og varigheten vil bli vurdert ut fra situasjonen og utfordringene på legekontorene.

Statssekretæren oppgir at Helse- og omsorgsdepartementet og Helsedirektoratet er i kontinuerlig dialog med Legeforeningen.

– Vi har gjort endringer i takstene, men dersom det er hensiktsmessig både faglig og økonomisk, så vil vi vurdere nye endringer.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!