Norge blant landene som tester flest per innbygger

Norge er nå blant landene som tester flest i forhold til innbyggertall.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Tall fra ourworldindata.org viser en oversikt over testing over hele verden, og viser at Norge er blant landene som tester flest i forhold til innbyggertall.

Folkehelseinstituttets smittevernekspert Preben Aavitsland har i sitt oppsett, som han la ut på Twitter nylig, tatt med tall fra land vi gjerne sammenligner oss med, samt Sør-Korea og Japan, og Norge er da det landet som tester aller flest.

Tar man med alle land, er Norge høyt opp, men ikke på topp.

Folkehelseinstituttet presiserte imidlertid fredag nye testkriterier, og sier at personer uten symptomer ikke skal testes.

– Videre presiseres det nå at helsepersonell med milde symptomer kan se an symptomene i to døgn før de testes. Gruppen av sårbare personer er også bedre definert, ifølge FHI.

Norge er blant de landene som tester flest i forhold til innbyggertall. Blant de som er testet i Norge til nå, har 95 prosent fått negativt prøvesvar.

Our World in Data er et samarbeid mellom forskere ved University of Oxford - som er de vitenskapelige redaktørene av innholdet på nettsiden – og non profit-organisasjonen Global Change Data Lab.

Powered by Labrador CMS