TRENGER UTSTYR: Myndighetene ber spesielt dem som kan bidra med munnbind om å ta kontakt med Helse Sør-Øst som har det nasjonale koordineringsansvaret for innkjøp av smittevernutstyr i forbindelse med koronautbruddet. På bildet: Administrerende direktør Cathrine Lofthus i Helse Sør-Øst. Foto: ARkivfoto/Vidar Sandnes

Ber alle som har lager av smittevern-utstyr om å ta kontakt

Tannleger, veterinærer og andre bes om å bidra med smittevern-utstyr til helsetjenesten.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Mangel på smittevernutstyr har vist seg å være en stor utfordring i håndteringen av utbruddet av Covid-19 i Norge. Nå oppfordrer Helsedirektoratet til nasjonal dugnad for å skaffe nok utstyr.

– Vi ber om at alle som sitter på lagre av smittevernutstyr kontakter Helse Sør-Øst HF så fort som mulig for å avhjelpe mangelsituasjonen, sier fungerende assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i en uttalelse.

Helse Sør-Øst har det nasjonale koordineringsansvaret for innkjøp av smittvernutstyr og legemidler i forbindelse med koronautbruddet.

Spesielt oppfordres dem som har munnbind om å ta kontakt.

Varierende behov

Ifølge Helse Sør-Øst er det varierende behov i de ulike helseregionene, og fra uke til uke.

Situasjonen er utfordrende og vi har i lang tid arbeidet på spreng for å få mest mulig utstyr til Norge. Vi får stadig forsyninger, men forbruket øker, sier administrerende direktør Cathrine M. Lofthus i Helse Sør-Øst.

Hun peker blant annet på tannlegekontorer, veterinærer og hudpleiesalonger som mulige bidragsytere.

Rød beredskap

Mandag gikk Sykehusinnkjøp HF, som forvalter sykehusenes innkjøpsavtaler, i rød beredskap. Sykehusinnkjøp er nå kun fokusert på å skaffe smittevernutstyr, annet utstyr og legemidler som er nødvendig i forbindelse med koronautbruddet.

Bedrifter og virksomheter som har mulighet til å levere nødvendig utstyr bes ta kontakt på: Innspill-korona@helse-sorost.no 

Powered by Labrador CMS