STENGER AV: Statsminister Erna Solberg strammer inn for å unngå smittespredning. Foto: Anne Grete Storvik

Tar kraftige grep for å stanse spredning

Regjeringen tar kraftige grep for å unngå smittespredning.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Søndag 15.mars kl 08:55: Saken er oppdatert. Lørdag sa statsminister Erna Solberg at norske flyplasser stenger. Nå presiserer regjeringen at dette ikke er riktig:

Regjeringen vil stenge grensen for utlendinger uten oppholdstillatelse i Norge. De vil bli bortvist fra grensen med hjemmel i smittevernloven. Dette gjelder utlendinger uten oppholdstillatelse i Norge.
Men, norske flyplasser stenger ikke. Alle norske borgere og personer som bor eller arbeider i Norge, slipper fortsatt inn i landet. Det vil altså fastsettes unntak for EØS-borgere og deres familiemedlemmer som er bosatt i Norge. Det legges opp til unntak også for EØS-borgere som jobber i Norge.

Fra mandag morgen klokken åtte stenges flyplasser og havner for utlendinger. Det ble klart da statsminister Erna Solberg holdt pressekonferanse lørdag kveld. Det skal også innføres strengere grensekontroll.

Solberg understreket at livsnødvendige varer som medisiner og matvarer fortsatt vil tas inn og at varer vil sendes ut.

– Fly med nordmenn skal kunne lande. Folk som trenger å komme inn skal kunne komme. Men det vedtas en bortvisningsinstruks for dem som ikke trenger å være her. Om du ikke er nordmann vil du bli avvist, sa Solberg.

Det er inngått avtaler som innebærer at nordmenn skal kunne reise gjennom Danmark, til tross for at landet har stengt sine grenser.

Powered by Labrador CMS