KAN BIDRA TIL SAMLING: Avdelingsleder Stein Kaasa ved OUS mener at reduksjonen i antall pasienter ved OUS kan gi mulighet til å samle aktiviteten til kreftavdelingen ved Radiumhospitalet i fremtiden. Foto: Vidar Sandnes

– Klokt å desentralisere kreftomsorgen

Avdelingsleder Stein Kaasa ved OUS er ikke bekymret for å «miste» pasienter til medikamentell behandling ved andre sykehus.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Diakonhjemmet Sykehus og Lovisenberg Diakonale Sykehus starter i disse dager opp egne sentre for kreftbehandling. Pasienter som sogner til bydelene sykehusene har ansvar for, skal nå få medikamentell behandling der istedenfor ved Oslo universitetssykehus (OUS).

Avdelingsleder Stein Kaasa ved Avdeling for kreftbehandling ved OUS er positiv til endringen, til tross for at det betyr at avdelingen får færre pasienter.

– Å desentralisere den delen av kreftomsorgen som kan desentraliseres, er klokt. Pasientene er mye hjemme, så det å få behandling og omsorg nær hjemmet, er viktig, sier Kaasa.

Avdelingslederen understreker samtidig at det er behandling som fortsatt kun vil gis ved OUS.

– Stråleterapi skal pasientene for eksempel kun få oss hos, så der må vi planlegge gode pasientforløp. De vil også få tilbud om å være med i kliniske studier hos oss.

– Stort nok

Kaasa er ikke bekymret for å «miste» pasienter.

– Vi får færre pasienter, men vi har nok å gjøre, så at Lovisenberg og Diakonhjemmet overtar noe av pasientporteføljen, er bra, sier Kaasa.

– Oslo universitetssykehus er stort nok. Vi har både viktige lokalsykehus-, regionsykehus- og nasjonale funksjoner som vi skal videreutvikle.

Kaasa mener at færre pasienter også kan være en fordel for å få til samling av større deler av kreftbehandlingen ved OUS ved Radiumhospitalet i fremtiden.

– Det nye klinikkbygget skal stå klart i 2023/24. Vi vurderer nå hvor mye av kreftavdelingen som kan flyttes dit ved oppstart. Det at vi får litt færre pasienter, gir oss nye muligheter til å samle vår aktivitet.

Powered by Labrador CMS