Bjørn Atle Bjørnbeth er ny administrerende direktør ved OUS. Foto: OUS

Han er ny OUS-direktør

Bjørn Atle Bjørnbeth blir administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus (OUS).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

I et ekstra styremøte torsdag kveld, der rekruttering av administrerende direktør var eneste post på programmet, vedtok styret  ved Oslo universitetssykehus (OUS) å ansette Bjørn Atle Bjørnbeth som ny administrerende direktør.

Bjørn Atle Bjørnbeth (57) er utdannet gastrokirurg.

Han kommer fra stillingen som seksjonsleder ved Gastro- og barnekirurgisk avdeling, hvor han tidligere også har vært avdelingsleder. Endringsledelse, arbeidsmiljøarbeid og utvikling av fag har stått sentralt i hans virke som leder i sykehuset.

– Bjørnbeth får gode skussmål som en utviklingsrettet leder med energi og gjennomføringsevne.  Han er den kandidaten som har stått seg best gjennom styrets arbeid med å finne ny administrerende direktør for Oslo universitetssykehus. Ut fra en samlet vurdering mener vi Bjørnbeth har de egenskapene og den erfaring som er nødvendig for å lede Oslo universitetssykehus gjennom de utfordringene sykehuset står foran. Bjørnbeth har alle forutsetninger for å være en samlende leder ved Oslo universitetssykehus, sier styreleder Gunnar Bovim torsdag etter styremøtet, i en melding ifølge OUS.

Det er et samlet styre som har tilsatt Bjørn Atle Bjørnbeth som administrerende direktør i Oslo universitetssykehus.

De to mest aktuelle søkerne var Terje Rootwelt-Revheim, som i dag er klinikkleder ved sykehuset, og Bjørn Atle Bjørnbeth, som er seksjonsleder ved Gastro og barnekirurgisk avdeling.

Bjørn Erikstein gikk av som direktør i juni. Avgangen skjedde etter at fagforeningene ved Oslo universitetssykehus varslet at de ikke lenger hadde tillit til direktøren.

Powered by Labrador CMS