Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
MER TID: Styreleder Gunnar Bovim informerte i juni et stort pressekorps om at administrerende direktør ved OUS Bjørn Erikstein skulle gå av. Nå jakter Bovim på hans etterfølger. Foto: Lasse Moe

Utsetter søknadsfristen for ny OUS-direktør

Styret ved Oslo universitetssykehus trenger lenger tid på å finne det omstridte sykehusets nye toppsjef. Søknadsfristen utvides fra 18. november til 5. desember.  

Publisert: 2019-11-13 — 16.25

– Hovedbegrunnelsen for dette er kompleksiteten, både for dem som eventuelt skal søke og for oss som skal vurdere søkerne, sier styreleder Gunnar Bovim ved Oslo universitetssykehus (OUS) i en kommentar til Dagens Medisin.

Han forteller at styret i dag ble orientert om prosessen så langt, og at de tre i ansettelsesutvalget, nestleder i OUS-styret Anne Carine Tanum og foretakstillitsvalgt for Overlegeforeningen, Aasmund Bredeli, samt han selv, anbefalte styret å utsette søknadsfristen.

– Vi trenger mer tid til å bli kjent med potensielle søkere, sier Bovim.

Jakten på ny direktør ved OUS startet etter at Bjørn Erikstein valgte å trekke seg rett før sommeren. Det skjedde etter langvarig konflikt med de tillitsvalgte.

Mange kandidater
Styrelederen opplyser at prosessen er godt i gang. Det er valgt rekrutteringsfirma og kartlegging av aktuelle kandidater er i gang.

– Vi har hatt noen samtaler både med personer som har meldt sin interesse og med personer som rekrutteringsfirmaet har anbefalt. Vi har ikke snakket med alle aktuelle kandidater enda, sier Bovim.

– Hva ser dere etter?

– Det må være en som kan opprette en god dialog med de ansatte. Så må vedkommende ha stor forståelse for det samfunnsoppdraget som ligger i å være direktør ved OUS. Den som ansettes må kunne vise gode lederegenskaper internt i organisasjonen og samtidig forstå det store politiske bildet. Det er en krevende jobb, sier Bovim.

– Har du noen favoritt?

– Nei, så langt er det mange som snuser på jobben og vi snuser på noen, sier Bovim.

Han legger til at de søker både i og utenfor helsetjenesten.

– Søker dere utenfor Norge?

– Det kan være aktuelt, men alle sakspapirer er på norsk så vedkommende må beherske norsk godt, sier Bovim.  

Han vil ikke spekulere i når en ny direktør er på plass, men sier at de må bruke den tiden det tar til å finne den rette kandidaten.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!