Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Resistente kreftsvulster utfordrer fremtidens kreftbehandling

Studier viser at det er ikke bare bakterier som blir resistente slik at eksisterende behandling ikke biter på. Også kreftsvulster endrer seg over tid, det viser forskning som ble presentert på ESMO fredag.

Publisert: 2019-09-27 — 17.26
Denne artikkelen er over to år gammel.

BARCELONA/ESMO (Dagens Medisin): Leverkreft er en sjelden kreftform med dårlig prognose. I Norge får noe under 300 personer diagnosen hvert år.

En ny studie viser lovende resultater med imunterapi for denne pasientgruppen.

På den første dagen på ESMO2019 i Barcelona kom også gode nyeheter for pasienter med prostatakreft. Det fastslås at det er unødvendig med postoperativ stråleterapi. Resultatene er like gode dersom man venter til eventuell økning i PSA.

Hør seksjonsoverlege Jon Amund Kyte, OUS, samt overlege Arne Berg og overlege Åse Hollender ved Vestre Viken/Drammen snakke om disse studiene, immunterapi i kombinasjon med annen behandling, og andre nyheter fra ESMO i innslaget over.  

Dagens Medisin dekker den europeiske kreftkongressen ESMO 2019 de neste dagene. Følg med på dagensmedisin.no for vitenskapelige nyheter og analyse fra norske forskere som er på kongressen. Her finner du alle sakene fra årets kongress.

https://www.dagensmedisin.no/nyheter/esmo-2019/

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!