Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Artikkelbilde
Et nytt helsehus, foreløpig beregnet til om lag 1,1 milliard kroner, planlegges i Bodø. Helsehuset er tenkt å skal ha en direkte fysisk tilknytning til Nordlandssykehuset. Foto: Bodø kommune

Planlegger helsehus for bedre samhandling

Onsdag presenterte Nordlandssykehuset og Bodø kommune planene for et nytt helsehus.

Publisert: 2019-08-22 — 08.52

BODØ (Dagens Medisin): Det er foreløpig beregnet en totalkostnad på rundt 1,1 milliard kroner for prosjektet, og det er gjort et foreløpig utkast på en eierstruktur der Bodø kommune og Nordlandssykehuset begge vil være eiere av helsehuset.

Fremtidens utfordringer
Helsehuset er tenkt å ha en direkte fysisk forbindelse til Nordlandssykehuset, og skal blant annet omfatte: primærhelsetjeneste, legevakt, forskeravdeling, fagbibliotek, laboratorie og korttidsplasser.

Målet er å møte utfordringene som dagens kapasitet i utdanningen, spesialist- og primærhelsetjenesten i dag ikke er rigget for, ifølge Bodø kommune.

– Befolkningsmengden vil øke, og den demografiske endringen vil være at det blir flere eldre. Med økende alder stiger behovet for helse -og omsorgstjenester fra det offentlige. Utvikling i nye behandlingsmetoder, nye legemidler, medisinsk utvikling og innovasjon, fører til mer spesialisert behandling i sykehus. Redusert liggetid og døgnbehandling samt økt poliklinisk virksomhet i sykehusene gir flere oppgaver til kommunene. Endringen i oppgavene krever økt behov for innovasjon og forskning og nye måter, heter det i sluttrapporten fra mulighetsstudien for prosjektet.

Sliter med økonomien
Nordlandssykehuset sliter med økonomien. Og da planene ble presentert understreket også direktør ved Nordlandssykehuset, Paul Martin Strand nettopp dette.

– Tankene vi har gjort oss om et nytt helsehus er rett, og de har blitt bekreftet gjennom studien. Å få realisert helsehuset er en viktig, men svært krevende oppgave. Vi har renovert sykehuset i Vesterålen og sykehuset i Bodø, samtidig som vi sliter med årlige resultater, sier Strand til Avisa Nordland.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!