BLIR IKKE FORLENGET: Det blir likevel ikke bedt om at Forsvarets Bell-helikopter i Kirkenes fortsetter å stå til disposisjon for luftambulansetjenesten. Foto: Peder Torp Mathisen/Forsvaret

Varsler normal drift for ny ambulansefly-operatør fra 1. august

Helse Nord ber likevel ikke om mer hjelp fra Forsvaret for å sikre beredskapen i luftambulansetjenesten.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Fredag oppga Helse Nord at foretaket ville be Forsvaret om å forlenge sin midlertidige ambulansehelikopterbase i Kirkenes for å sikre på at beredskapen for kortbanenettet var stabil.

Nå skriver Helse Nord i en pressemelding at foretaket har besluttet å trekke anmodningen til Forsvaret. Det begrunnes med at den nye operatøren i ambulanseflytjenesten, Babcock SAA, vil være i normal drift fra 1. august.

Det regionale helseforetaket oppgir at vurderingen er gjort i samråd med Luftambulansetjenesten HF og regional AMK på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

– Vi skulle selvfølgelig ønsket at innkjøringsutfordringene i ambulanseflytjenesten var unngått, men nok en gang viser helsetjenesten sin gode evne til å takle akutte utfordringer, sier fagdirektør og leder for beredskapsstaben i Helse Nord, Geir Tollåli, i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS