Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

SLAKTER FOLKEHELSEMELDING: - Ingen ting er nytt. De plukker opp den ballen de har fått beskjed om å spille med, sier Aps Elise Bjørnebekk-Waagen.

SLAKTER FOLKEHELSEMELDING: - Ingen ting er nytt. De plukker opp den ballen de har fått beskjed om å spille med, sier Aps Elise Bjørnebekk-Waagen.

– Selv om vi er i en tequilabar, er dette ingen fest

Ap mener at Folkehelsemeldingen er blottet for konkrete løfter og tiltak.

OSLO/COYO (Dagens Medisin): Elise Bjørnebekk-Waagen (Ap), medlem i Helse- og omsorgskomiteen, fulgte fremleggingen av Folkehelsemeldingen fredag, som fant sted på Coyo restaurant og tequilabar i Oslo. Bjørnebekk-Waagen var svært lite begeistret for arbeidet som Eldre- og folkehelseminister  Åse Michaelsen (Frp) presenterte.

– Det er vanskelig å skjule skuffelsen. De kunne nesten ha spart seg å bruke hele dette apparatet, all den tiden og alt engasjementet. Selv om vi er i en tequilabar, så er dette ingen fest. Det er skuffende. Det fins tiltak som treffer alle mennesker og som virkelig kunne ha gjort noe med folkehelsa.

– Hvilke tiltak tenker du på da?

– Som skolemat, som fysisk aktivitet – som vi jo har fått gjennomslag for i Stortinget, men som de ikke gjør noe med. De sier de «skal kanskje muligens» gjennomføre kampanjer, de skal ha «gjennomgang» av politikken sin, og så videre. Her er det ingen ting nytt. Og ingenting konkret. Jeg regner også med at statsråden hadde fortalt om dette dersom det var noen store gode tiltak. Det har hun ikke gjort her i dag, sier Bjørnebekk-Waagen.

– De lover en strategi for å forebygge ensomhet?

– Det er bra, men det må sies at da vi fremmet dette i Stortinget, stemte de dette ned. Og så måtte vi dra dem med hælene etter oss, og fikk gjennomslag for det i stortingsmeldingen «Leve hele livet». Dette er politikk som Stortinget har vedtatt, og som de har gitt beskjed om å gjennomføre. Ingenting er nytt. De plukker opp den ballen de har fått beskjed om å spille med, sier hun til Dagens Medisin. 

Fremleggingen av meldingen skulle egentlig skje på DNTs kontorer. Men på grunn av at svært mange hadde meldt sin interesse for å komme, ble arrangementet flyttet til Coyo.

På spørsmål til Michaelsen om hun mener at lanseringen av Folkehelsemeldingen på en tequilabar, er en passende ramme, svarer hun:

– Gjør jeg det? Det visste jeg ikke noe om. Vi måtte jo finne et lokale nært der vi egentlig skulle være.

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!