Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

VIL FØLGE MED: – Jeg ønsker den som blir min etterfølger lykke til og vil gjerne fortsette å bidra fra sidelinjen, uten at jeg har lyst å bli en syvende far i huset, sier Tom Ole Øren som slutter som leder for fastlegene.

VIL FØLGE MED: – Jeg ønsker den som blir min etterfølger lykke til og vil gjerne fortsette å bidra fra sidelinjen, uten at jeg har lyst å bli en syvende far i huset, sier Tom Ole Øren som slutter som leder for fastlegene. Foto: Per Corneliussen

Tar ikke gjenvalg som allmennlegeleder

Tom Ole Øren i Allmennlegeforeningen gir seg. Nå må fastlegene finne en ny leder.

– Jeg har vært leder i Allmennlegeforeningen i tre år. Det har vært en veldig spennende og givende jobb, men det er en tid for alt og jeg tenker at nå må stafettpinnen gå videre til noen andre, sier Tom Ole Øren til Dagens Medisin.

I mai er det valg i Allmennlegeforeningen, men den sittende lederen for landets fastleger kommer altså ikke til å stille for en ny periode.

– Viktig med utskiftninger

Avgjørelsen har allerede vært på trappene en stund, oppgir Øren. Han mener det kan være positivt å få inn en ny person i vervet.

– Jeg tror også det er viktig med litt utskiftninger i en slik jobb, sier Øren som har ledet foreningen siden 2016, da daværende leder Kari Sollien gikk til Akademikerne.

– Jeg ønsker den som blir min etterfølger lykke til og vil gjerne fortsette å bidra fra sidelinjen, uten at jeg har lyst å bli en syvende far i huset.

Skal tilbake til fastlegepraksisen

Nå skal Øren tilbake til fastlegepraksisen sin i Vestfold.

– Det har vært en krevende jobb, og jeg har vært ukependler på grunn av mye møtevirksomhet. Nå ønsker jeg å dra tilbake til familien og praksisen min på Nøtterøy. Det er ikke noen dramatikk i dette. Jeg har tenkt nøye på det og mener det er en riktig beslutning, utdyper Øren.

Han mener at kampen om å bevare fastlegeordningen vil være den viktigste oppgaven til hans etterfølger.

– Det er viktig at man nå står samlet i møte med fastlegekrisen og finner en god politisk løsning, sier Øren.

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!