Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Helseminister Bent Høie (H) holdt tale til lederne i helstjenesten torsdag, og ba dem se til Ole Gunnar Solskjær. Foto: Vidar Sandnes

Helseministeren: – Lær av Solskjær

Helseminister Bent Høie (H) mener norske helseledere må følge suksessoppskriften til Ole Gunnar Solskjær.

Publisert: 2019-02-07 — 12.10
Denne artikkelen er over tre år gammel.

OSLO/FOLKETS HUS (Dagens Medisin): – Ledere kan forvirre og forhindre og forverre, men de kan også forbedre og bygge opp. Når det kommer til å bygge opp har vi de siste månedene sett et godt eksempel på en slik leder, nemlig Ole Gunnar Solskjær.

– Samhandling er ledernes ansvar
Slik innledet helseminister Bent Høie sin tale til lederne i norsk helsevesen, som er samlet til kongress i Oslo torsdag.

Høie, som flere ganger understreket at han ikke kan noe om fotball, sa at Manchester United og Solskjær ikke har vunnet så mange kamper i det siste fordi de har byttet spillere, men fordi de har byttet leder.

– Det viktigste Ole Gunnar Solskjær gjør er å sørge for at han har spillerne han trenger, det må dere ledere også, sa Høie.

Han understreket videre hvor avgjørende det er at lederne forholder seg til Forskrift om ledelse og kvalitetsforbedring, som kom for to år siden. I forskriften stilles det tydelige krav til at ledere må ha oversikt over områder med risiko for svikt, og krav om planlegging og tiltak for å redusere risikoen.

United og Solskjær ble også dratt opp igjen da han pekte på mangelen på samhandling i helse- og omsorgstjenesten.

– Det er ikke fagfolkenes ansvar. Det er vårt.

Får ikke Solskjær-lønn
– Svaret er ikke flere økonomiske og juridiske virkemidler. Svaret er at sykehusene og kommunene må gå fra å være parter til å bli partnere. Regjeringen skal legge til rette, men dere ledere må ta ansvar og gjøre jobben, sa Høie som for øvrig avsluttet med å si at han ikke kan love at ledere i norsk helsetjeneste skal få samme lønn som Solskjær.

Norsk helsetjenesteforenings helseleder-konferanse arrangeres i Oslo denne uken.

 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Høie som Mourinho 07.02.2019 17.33.14

  Mourinho hadde som kjent ikke kjemi med spillerne i ManU og tapte kamper. Solskjær har kjemi og vinner kamper uten å skifte spillerstall. I OUS prosessen er Høie en Mourinho som støtter Erikstein og hans klinikkledere og avviser massive protester fra fagforeningene for mer enn 20 000 ansatte. Tipper Høie og Erikstein etterhvert må ta følge med Mourinho ut døren.

 • Kjetil 07.02.2019 13.39.47

  Gjør som United! Bytt ut topplederen! (Høie) :-)

 • Lege 07.02.2019 12.50.07

  Høie har nok misforstått endel her. Det viktigste Soleskjær gjør er å vise tillit og tro på spillerne, og dermed gi de trygghet og inspirasjon til å yte sitt beste. Dvs han viser godt lederskap. Det er langt igjen før alle våre helseledere og helsepolitikere er på dette nivået. Høie og hans mannskap bør lese seg opp på godt lederskap.

 • Skuteviken. 07.02.2019 12.49.40

  Nå er det vel slik at United bytter ut dårlege ledere for og snu skuta mens Høie bruker stolleken og knapt nok det i sitt desperate forsøk på og late som skuta er på rett kurs.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!