Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde
SJOKKERT: Overlegeforeningens tillitsvalgte ved Finnmarkssykehuset, Arnt Ragnvald Johannsessen, er sterkt kritisk til beslutningen regjeringsplattformen. Foto: Privat

Tillitsvalgte på Finnmarkssykehuset og UNN: – Vi er fortvilte alle sammen

– Jeg ser på dette som en neglisjering av ansatte, sier overlegeforeningens tillitsvalgte Arnt Ragnvald Johannessen ved Finnmarkssykehuset.

Publisert: 2019-01-24 — 15.55
Denne artikkelen er over to år gammel.

Nyheten om at Finnmarkssykehuset i regjeringsplattformen bes lagt under Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN), kom svært overraskende på sykehusmiljøene både i Finnmark og ved UNN i Tromsø. 

– Vi er fortvilte. Jeg snakket med de øvrige tillitsvalgte på sykehuset i går. Lufta er gått ut av oss alle sammen, forteller Arnt Ragnvald Johannessen ved Finnmarkssykehuset til Dagens Medisin.

Vil vil trenge et eget lag med åtte direktører
Jan Eivind Pettersen, tillitsvalgt ved UNN

– Jeg ser på dette som en neglisjering av ansatte, og ingen bryr seg om våre argumenter. Dette er en nedbygging av helsetilbudet i Finnmark. Vi er Norges største fylke, med de lengste avstandene. Vi kjemper om ressursene sammen med Harstad, Narvik og UNN. Jeg tror ikke vi vil få mer midler enn vi har hatt til nå.

– Ser dere ingen fordeler ved dette?

– Overhodet ikke. Vi kan ikke se at UNN, som allerede har knappe midler skal kunne gi et bedre tilbud til Finnmarks befolkning enn det vi har.

–Ingen var forberedt på dette, det kom like brått på alle. Vi skal bygge opp i Alta og Hammerfest, sykehuset i Kirkenes er ferdig – nå kan vi vel se langt etter nytt sykehus i Hammerfest, sier han.

Johannessen får full støtte fra tillitsvalgte ved UNN:

UNN-TILLITSVALGTE REAGERER: Foretakstillitsvalgt for Sykepleierforbundet Mai-Britt Martinsen, foretakstillitsvalgt for Delta Jan Eivind Pettersen og foretakstillitsvalgt for Fagforbundet, Rigmor Frøyum, reagerer sterkt på at Finnmarkssykehuset skal legges under UNN.

– Her er dette besluttet, uten utredning eller medvirkning. Bortimot ni tusen ansatte blir berørt av dette. Som universitetssykehus har vi hatt stort fokus på utbygging, det er bygget ut her i Tromsø, og det skal bli nytt sykehus i Narvik. Så skal vi ha foks på forskning, og på samarbeid med universitetet, sier foretakstillitsvalgt for Delta ved UNN, Jan Eivind Pettersen til Dagens Medisin.

– Og vi har slitt med økonomien. Så får vi plutselig en ny runde med å integrere Finnmark inn her. Det kommer til å suge krefter og energi fra UNN for å få dette til. Finnmark er like stort i areal som Danmark, og i en tid der det snakkes om mindre byråkratisering, så vil vi trenge et eget lag med åtte direktører, det vil ikke holde bare med en direktør.

– Vi føler at regjeringen har lagt denne problemstillingen med regionsreformen  over på UNN, som så skal rydde i dette.

– Ser dere ingen fordeler for pasientbehandlingen med at Finnmarkssykehuset legges under UNN?

– Vi kan bygge opp Alta som klinikk uten at hele sykehuset kommer inn under UNN, og ha prosedyrer som gjør at folk blir sendt direkte til UNN ved behov. Det er kanskje forhåpninger i Finnmark om at  de får bedre legedekning og flere spesialister, men det er mangel i hele Norge på spesialister, og jeg tror ikke en flytting vil gjøre det lettere å få dem til å jobbe her.

– Hele Nordkalotten har de samme utfordringene rundt rekruttering, legger han til.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Snøen på Storfjellet 26.01.2019 12.02.19

  Det er to mål med omstruktureringen. 1. Redusere helsetilbudet for Hammerfest, Havøysund, Honningsvåg, Kåfjord, Lakselv til fordel for helsetilbudet i Alta og Kautokeino. Dvs en smart omkamp om fordelingene av ressursene i nord. 2. Redusere bruken av penger på sykehus i Finnmark generelt. Det er dyrt å ha gamle mennesker boende i Finnmark. De vil alltid få dårligere tilbud enn i resten av landet, fordi det ikke er mange nok mennesker til å ha spesialister i hvert fagområde på vakt hele døgnet, fordi det er store avstander og vanskelig med transport. Ettersom leger ikke har noen klare retningslinjer ift hvem som skal få og ikke få behandling, så løses dette av seg selv byråkratisk, ved å bare strupe igjen pengesekken. Dette vil i første linje affisere hvilke eldre som sendes til UNN Tromsø for PCI og hjerneblødning.

 • lege 25.01.2019 19.34.40

  New Public Management på sitt "beste"...

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!