VIL HA SAMME JOBB: Arild Bjørndal (t.v) utfordrer den sittende helsedirektøren Bjørn Guldvog. Foto:

Arild Bjørndal utfordrer Bjørn Guldvog som helsedirektør

Arild Bjørndal, direktør ved stiftelsen Regionsenter for barn og unges psykiske helse (RBUP) Øst og Sør, utfordrer den sittende helsedirektøren.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Helsedirektør Bjørn Guldvogs åremål går ut i januar. Bjørn Guldvog, som har vært helsedirektør i seks år, har tidligere varslet at han ønsker å sitte i ytterligere seks år.

Syv søkere
Søknadsfristen gikk ut i forrige uke, og nå er søkerlisten klar. Fire menn og tre kvinner har søkt stillingen:

  1. Ambreen Banoori (39) Executive Director
  2. Arild Bjørndal (62), direktør
  3. Bjørn Guldvog (60), helsedirektør
  4. Thorbjørn Gaarder (63), arbeidssøker
  5. Ruben Hogstad Hansen (28), farmakonom
  6. Pauline Indstøy (52), lærer
  7. Kjersti Koller (46), CEO

Arild Bjørndal, direktør ved stiftelsen Regionsenter for barn og unges psykiske helse (RBUP) Øst og Sør, utfordrer den sittende helsedirektøren.

– Hvorfor har du søkt stillingen?

Det burde være vill slåsskamp om en så innflytelsesrik stilling Arild Bjørndal, jobbsøker

– Helsedirektoratet har en veldig viktig og spennende rolle i å gjøre politiske føringer om til praksis, sammen med tjenesten og brukerne. Hva skal for eksempel pasientens helsetjeneste bety i praksis, og hvordan endrer vi tjenesten når regjeringen vil satse på psykisk helse og rus? Direktoratet har også en interessant rolle den andre veien, ved at den skal ta med signaler tilbake fra tjenesten og brukerne – og foreslå ny politikk. Jeg har søkt stillingen fordi jeg vil samarbeide med tjenesteledere om å utvikle helse- og omsorsgstjenestene, sier Arild Bjørndal til Dagens Medisin.  

Vi løfte psykisk helse
Bjørndal er professor i samfunnsmedisin ved Universitetet i Oslo og har tidligere hatt lederstillinger ved Folkehelseinstituttet, i Helsedirektoratet og i Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten.

Han har søkt stillingen på eget initiativ, og har pekt ut noen områder han særlig vil løfte frem dersom han får stillingen.

– Barn og unges psykiske helse bør få større oppmerksomhet. Det sammen gjelder forbedringsarbeidet, og måten vi møter brukerne av tjenestene på. Vi skal levere godt fag og gode relasjoner – da forsterker vi tilliten til vår helsetjeneste.

– Svakhetstegn med få søkere
På søkerlisten er det få reelle kandidater til toppjobben, noe Bjørndal mener er et problem. 

– Det burde være vill slåsskamp om en så innflytelsesrik stilling. Når det ikke er det, så er det en utfordring som departementet må interessere seg for. Generelt i forvaltningen er det et problem med åremålsstillinger at folk ofte blir re-oppnevnt, og at folk tenker at det bare er en «walk over». Det er et svakhetstegn og slik burde det ikke være, sier Bjørndal.

Powered by Labrador CMS