TOMTEGUBBE: Helseminister Bent Høie (H) besøkte tomta til Nye Hammerfest sykehus torsdag morgen, og lovte sykehusdirektør Eva Håheim Pedersen finansiering. Foto: Finnmarksykehuset Foto:

Sier ja til finansiering av nye Hammerfest sykehus

Nye Hammerfest sykehus er kostnadsberegnet til om lag 1,95 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Helseminister Bent Høie (H) opererer i disse dager som julenisse i nord. Han flyr fra sykehustomt til sykehustomt med pengegaver.

Tirsdag troppet han opp i Narvik og lovet 1,7 milliarder til nytt Narvik-sykehus.

Nye Hammerfest sykehus

88 senger.35 poliklinikk- og spesialrom, syv rom for røntgen og radiologi.Netto funksjonsareal er 12.000 m2, cirka 20.000-25.000 m2 bruttoareal. Dette inkluderer lokaler for psykisk helsevern.Nye Hammerfest sykehus ligger i investeringsplanen fra 2020.Samlokaliseres med Hammerfest kommune og Norges arktiske universitet – UiT.Et trepartssamarbeid som skal samle forskning, utdanning og behandling under samme tak Planlagt ferdig i 2024.

Torsdag morgen var det Hammerfest sin tur: Regjeringen sier ja også til finansiering av Nye Hammerfest sykehus.

– Finnmark er inne i tidenes helseløft, sier direktør Eva Håheim Pedersen etter Høies bekreftelse på at Nye Hammerfest sykehus er med i statsbudsjettet for 2019.

På tomta til det kommende sykehuset torsdag morgen fortalte Høie at regjeringen godkjenner finansieringen av Nye Hammerfest sykehus, og at prosjektet er med i forslaget til neste års statsbudsjett. Nye Hammerfest sykehus er kostnadsberegnet til om lag 1,95 milliarder kroner, og er nå inne i en forprosjektfase som strekker seg frem til mai 2019.

– Ekstra motivasjon
– Dette var en skikkelig god start på dagen. Dette er viktig for alle oss som bor i fylket, og gir ekstra motivasjon når vi skal fullføre prosessen frem til et nytt sykehusbygg står ferdig her på tomta, sier Eva Håheim Pedersen i en pressemelding.

Finnmarkssykehuset har imidlertid en jobb å gjøre før et endelig vedtak.

– De ytre rammene er grunnleggende betingelser for å kunne levere et best mulig helsetilbud til befolkningen. Helsetjenesten er noe av det viktigste vi har, og jeg er glad for at regjeringen viser en slik vilje til å satse på gode helsetjenester i Finnmark, sier hun.

Historisk
Regjeringens melding om finansiering av Nye Hammerfest sykehus er et klarsignal til det fjerde, store byggeprosjektet i tillegg til Alta Nærsykehus, DPS Midt-Finnmark/SANKS i Karasjok og Nye Kirkenes sykehus, som skal ha offisiell åpning den 12. oktober.

– Dette er faktisk en historisk satsing på helsetilbudet i Finnmark, sier Håheim Pedersen.

Dyrt
Dagens sykehus i Hammerfest ble ferdigstilt i 1956, og fikk et større påbygg på 1980-tallet, da østfløyen ble bygget. I tillegg har det vært en del ombygginger og moderniseringer underveis.

N

Powered by Labrador CMS