Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

President i Legeforeningen, Marit Hermansen, er fornøyd med regjeringens forsøksprosjekt om legevaktslegene.

President i Legeforeningen, Marit Hermansen, er fornøyd med regjeringens forsøksprosjekt om legevaktslegene. Foto: Lasse Moe

30 millioner til å avlaste fastlegene i legevaktsarbeid

I et nytt pilotprosjekt til 30 millioner kroner skal legevaktslegen alltid ha en spesialist å rådføre seg med.

Annons:

Det er noe av innholdet i et pilotprosjekt som regjeringen står bak, der målet er å se om interkommunalt samarbeid kan gjøre arbeidet mindre belastende.

Det er etter kartleggingen av fastlegenes arbeidsoppgaver, som blant annet viste at legevakt utgjør en stor del av arbeidsbyrden for fastleger, at prosjektet kommer i gang, ifølge Helse- og omsorgsdepartementet.

– Nå prøver vi ut hvordan vi kan gjøre legevaktarbeidet mindre belastende samtidig som brukerne får et bedre tilbud. I den nye piloten sørger vi for at legevaktslegen alltid har en spesialist å rådføre seg med, at sykehusene og kommunene inngår et forpliktende samarbeid om akuttberedskapen, at moderne kommunikasjonsløsninger blir tatt i bruk og at telefonveiledningen til innbyggerne blir bedre, sier helseminister Bent Høie i en pressemelding.

Sunnfjord og Ytre Sogn interkommunale legevakt og Romsdal interkommunale legevakt er valgt ut til å være med i forsøket.

Piloten skal vare i tre år og det er avsatt 10 millioner kroner årlig.

Legepresident Marit Hermansen er positiv:

– Legevaktlegene har høy arbeidsbelastning i distriktet, og debatten om akuttforskriften viste at bakvaktsordningen er krevende for legene. Vi trenger nye modeller for å sikre god kvalitet og redusere arbeidsbelastning for legene, det er kjempeviktig. Jeg er glad for at Nasjonalt kompetansesenter for legevaktmedisin skal følge med på og evaluere dette, sier hun til Dagens Medisin.

– Men det er viktig at vi sikrer god kvalitet på akuttmedisin også i distriktene, og at fastlegene fortsatt er bærebjelken i legevakt over hele landet, legger hun til.

Kommentarer

 • Fastlege Sven Richard Haugvik 08.09.2018 11.33.06

  Er Dnlf (legeforeningen) målbundet etter Høies spill for galleriet? Nasjonale SMULER fra det Høies bord til de TO (av 182) allerede fineste legevakter i Norge. De er allerede velfungerende og har etablert baktvaktsordninger, dekker svære distrikter på til sammen 105.000 innbyggere. Helseminister B.Høie omtalte Sunnfjord og Ytre Sogn interkommunale legevakt som trolig verden finaste da han for ett år sidan åpnet de nye lokalene. 30 millioner fordelt over 3 år, begrenset frem til neste Stortingsvalg, sponser de to beste i klassen. De får penger etter søknad. HOD svarte onsdag ja på Moldes søknad om å bli nasjonal pilot med sin storlegevakt. Mener Dnlf seriøst at det er her budsjettskoen trykker? Fremstår Høie nå som de nasjonale legevakters redningsmann? I 5 år har Legevaktforum hatt støtte fra nasjonalt kompetansesenter for legevakt i krisesituasjonen. Prof.S.Hunskår skuffet over der saken står, skulle nå ha kommet et steg lenger. Etterlyste myndighetenes satsing på legevakt; THIS IS IT

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!