Legemiddelverket inviterer til dialog

Legemiddelverket ønsker å bidra til en fornuftig praktisering av ordningen med godkjenningsfritak og inviterer til et møte med Torgeir Bruun Wyller, sykehusapoteket og legemiddelkomiteen ved OUS.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Innlegg: Sigurd Hortemo, overlege og medisinsk rådgiver i Statens legemiddelverk

VI ER GLAD for at Torgeir Bruun Wyller i sitt siste innlegg, i Dagens Medisin 29. august, skriver at han forstår hvorfor det er nødvendig at leger som vil behandle pasienter med uregistrerte legemidler, må begrunne dette.

Se også: Forstoppelse hos lyr ved geriatrisk avdeling, Ullevål

INTENSJONEN. Wyller skriver at hensikten med stuntet med «tulle-søknadene» var å illustrere problemet med at han som avdelingsoverlege må foreta rene proforma-utfyllinger av søknader om godkjenningsfritak, og begrunne bruk av legemidler der han selv ikke har vært involvert i behandlingen.

Dette er selvfølgelig ikke intensjonen med ordningen – og heller ikke i tråd med regelverket.

ORGANISERINGEN. Noe av problemet kan skyldes hvordan man har organisert samarbeidet mellom sykehuset og sykehusapoteket ved rekvirering og utlevering av uregistrerte legemidler.

Legemiddelverket ønsker å bidra til en fornuftig praktisering av ordningen med godkjenningsfritak. Vi har derfor invitert oss til et møte med Wyller, sykehusapoteket og legemiddelkomiteen ved OUS for å diskutere hvordan sykehuset kan ivareta intensjonen i regelverket og samtidig unngå at leger må fylle ut proforma-søknader.

Ingen oppgitte interessekonflikter

Powered by Labrador CMS